Lansarile de smartphone din toamna afecteaza cota de piata a producatorilor

Vineri, 24 August 2012, ora 12:34
1686 citiri
Lansarile de smartphone din toamna afecteaza cota de piata a producatorilor

Cota de piata a companiei Apple in China, cea mai mare piata de IT&C, cu peste 1 miliard de utilizatori, a scazut in al doilea trimestru al 2012 pana la 10 procente, pe masura ce expectativa creata de lansarea urmatorului model de iPhone impinge clientii catre amanarea achizitiilor.

China este, momentan, cea de-a doua piata ca marime pentru Apple, datele indicand faptul ca urmeaza sa depaseasca SUA in urmatorul an la vanzarile de smartphone. Cererea consumatorilor din aceasta zona se afla intr-o continua crestere, mai ales ca oferta devine din ce in ce mai diversa, scrie Reuters.

"Sunt doua elemente care au afectat cota de piata a Apple. Primul e sezonalitatea, pentru ca oamenii stiu ca urmeaza sa fie lansat un nou telefon. Al doilea, faptul ca alternativele incep sa fie din ce in ce mai bune, decat in urma cu un an. Telefoanele iPhone nu s-au schimbat atat de mult in ultimii ani," a declarat un analist al firmei de cercetare IDC.

Samsung Electronics isi mentine pozitia de conducere pe piata chineza de smartphone, cu o cota de piata de 19%, desi aceasta a inregistrat o scadere de la 21% in trimestrul precedent.

Lenovo, cel de-al doilea comerciant de computere din lume, care produce LePhone, a urcat pe pozitia a doua, cu o cota de piata de 11%, un avans considerabil fata de primul trimestru al anului, cand ocupa doar locul al saptelea.

Pentru prima oara, in al doilea tirmestru, livrarile de smartphone in China au intrecut vanzarile de telefoane mobile clasice, brandurile locale precum Lenovo si ZTE au impins Apple pe locul patru, in coborare cu doua pozitii.

Livrarile de smartphone in perioada aprilie-iunie au crescut la 44 milioane, aproximativ 51% in intreaga piata din China, de 87 milioane de telefoane mobile.

Datele unei alte companii de cercetare, arata o cota de piata a Apple de 12% in al doilea trimestru, o prabusire de cinci procente fata de perioada precedenta.

#popularitate Apple, #vanzari Apple China , #Cota de piata