Smartphone domina piata. Peste 250 de milioane de unitati vandute in trimestrul trei

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 17:38
1457 citiri
Smartphone domina piata. Peste 250 de milioane de unitati vandute in trimestrul trei

Peste un 250 de milioane de smartphone-uri au fost vandute pe piata mondiala in al treilea trimestru al anului, piata inregistrand o crestere de 44% fata de anul trecut.

Principalii competitori au fost Samsung si Apple, cu cote de 34%, respectiv 15%, fiind urmati de Huawei, Lenovo si LG.

Terminalele cu ecran mare, de peste 5 inchi, au fost cele mai cautat, fiind preferate de 22% dintre cumparatori, totalul vanzarilor fiind de 56 de milioane de unitati. Dintre aceste modele, 66% au fost cu ecran de 5 inchi, 31%, intre cinci si sase inci, si numai 3% au avut ecranul mai mare de 6 inch.

China, cel mai mare cumparator de smartphone

La nivel geografic, regiunea Marea China, unde sunt incluse, pe langa China, si Hong Kong si Taiwan, a fost principala destinatie a samrtphone-urilor. Regiunea are o pondere de 39% din piata totala.

A doua mare regiune din aceasta piata este Europa, Orientul Mijlociu si Africa, unde au fost vandute 56 de milioane de terminale. Telefoanele Samsung au fost cele mai preferate, cu aproape 50% din piata, fiind urmate de Apple, cu 13%, Sony, Nokia si LG.

Sisteme de operare: Android si iOS, isi mentin pozitiile, Windows creste

Din punct de vedere al sistemului de operare, Android si iOS si-au mentinut pozitiile si cotele, in timp ce Microsoft a ajuns la o cota de 4%.

Vanzarile de terminale cu Windows a crescut, comparativ cu trimestrul trei din 2012, cu 195%, la 9,2 milioane de unitati. De remarcat ca Windows a ajuns pe pozitia a doua in clasamentul sistemelor de operare in 19 tari, cele mai importante fiind Finlanda, unde are o cota de 39%. Italia, 15%, Turcia cu 11 si Rusia, cu 9%.

#samsung apple, #Nokia LG, #smartphone vanzari , #Cota de piata