Apple a iesit la "cumparaturi": Chomp, prima pe lista

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 09:27
1471 citiri
Apple a iesit la "cumparaturi": Chomp, prima pe lista

Apple, cea mai valoroasa companie din lume, a achizitionat Chomp INC, compania care prin software-ul dezvoltata ajuta utilizatorii sa-si aleaga din gama de aplicatii software pentru dispozitivele mobile.

Actorul Ashton Kutcher este consultant de marketing al companiei Chomp. De asemenea, compania detine un parteneriat cu Verizon Wireless care foloseste tehnologia Chomp, potrivit Bloomberg.

Compania a platit 50 de milioane de dolari pentru Chomp, potrivit unor surse din interior, iar reprezentantii Apple au confirmat informatia in cursul zilei de joi.

"Cumparam companii mici de tehnologie din cand in cand si nu comentam asupra planurilor pe care le avem cu acestea", a subliniat un purtator de cuvant Apple.

Software-ul Chomp permite internautilor sa caute prin sutele de mii de aplicatii iPad si iPhone, disponibile pentru descarcare. Utilizatorii pot introduce cuvinte cheie, cum ar fi "calculator" sau "jocuri copii", p[entru a obtine diferite aplicatii care se potrivesc acestor descrieri.

Dispozitivele mobile Apple conduc industria aplicatiilor cu mai mult de 550.000 disponibile in App Store.

LaLa Music Store reprezinta o alta companie mica achizitionata de gigantul IT, care in cele din urma a integrat tehnologia si inginerii acestei companii in cadrul propriilor operatiuni.

Reprezentantii Apple au precizat ca anul 2012 va fi anul achizitiiilor. Se pare ca Chomp este prima pe lista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#apple achizitie chomp, #software chomp, #aplicatii apple chomp , #Investitii