Apple exceleaza si la capitolul achizitii ciudate. Vezi care sunt

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 16:36
1638 citiri
Apple exceleaza si la capitolul achizitii ciudate. Vezi care sunt
Apple a preluat o companie ca sa faca fata lui IBM

De-a lungul anilor, unele dintre marile succese ale celor de la Apple au fost rezultatul preluarii altor companii promitatoare si integrarea tehnologiilor acestora in propria tehnologie, care a adus utilizatorilor o valoare reala.

Astfel, Mac OS si iOS a fost rezultatul preluarii, in 1997, a companiei NeXT. iTunes, care a facut adevarata diferenta dintre iPod si competitori, a aparut dupa preluarea companiei SoundJam MP in 2000, spun cei de la BusinessInsider.

Bineinteles, nu toate preluarile au avut acelasi succes. Unele tehnologii cumparate de Apple nu au mai ajuns pe piata, iar altele nu s-au potrivit cu produsele Apple.

A cumparat o companie doar ca sa atace IBM, dar a "incurat" circuitele

Apple a asteptat ca IBM sa ajunga la o cota de 80% pe segmentul de business pana a cumparat o companie prin care sa poata "ataca" pozitia competitorului. Mai exact, in 1988 a cumparat compania Orion Network Systems in efortul de intra pe segmentul de business, dominat de IBM.

Chiar daca conectarea la retea era mai facila pe computerele Apple, au existat si alte motive care au facut ca firmele sa nu se arate interesate de produsele lor: pretul, aplicatii incompatibile, precum si dificultatea de a invata angajatii sa foloseasca un computer cu un alt sistem de operare.

A cumparat un producator de chip-uri grafice inainte de lansarea produselor

Cand a cumparat Raycer Graphics, in 1999, Apple l-a angajat si pe Bob Mansfield, vicepresedintele de inginerie al acelei companii.

In timp ce tehnologia Raycer nu ar fi fost foarte importanta pentru Apple - compania a folosit standardele grafice de la ATI si nVidia, mai tarziu, achizitionarea este inca vazuta ca un succes de multi, datorita realizarilor de mai tarziu ale lui Mansfield.

Bob Mansfield a condus Mac Hardware Egineering in perioada in care compania a lansat unele dintre cele mai bine vandute computere din istoria companiei, iar mai tarziu a devenit Senior Vice President pentru Tehnologie, un rol la care a renuntat pentru a lucra la proiecte speciale.

A cumparat si o aplicatie inutila pentru elevi

Achizitionarea PowerSchool pentru 62 milioane de dolari, in actiuni, pare a fi o decizie foarte ciudata pentru Apple, pentru 2001.

Desigur, compania a incercat sa intre in scoli prin programe de reducere de preturi pentru elevi si profesori, dar aplicatia PowerSchool, destinata urmaririi notelor si programelor scolare ale elevilor, a fost o nisa care nu a fost chiar "stilul" Apple.

Situatia mai putin buna cauzata de cumpararea acestui software este, cel mai probabil, motivul pentru care Apple a vandut PowerSchool companiei Pearson Education in 2006, pentru o suma care nu a fost dezvaluita.

A cumparat o companie de cartografiere cu trei ani inainte a lansat Maps Apple

Cand Apple a cumparat Placebase in 2009, in piata au aparut speculatii ca va folosi tehnologia companiei pentru a o inlocui pe cea a lui Google din aplicatoa Maps pentru iPhone.

Trei ani mai tarziu, Apple a dezvaluit iOS 6 si Apple Maps, care a avut mai putin succes decat se asteptau. Multe harti au fost gresite, pur si simplu, iar lansarea a facut ca Google Maps sa aiba si mai mult succes.

In timp ce multe probleme au fost cauzate de datele primite de Apple de la alte surse, multi au fost de parere ca cei trei ani de dezvoltare a aplicatiei ar fi trebuit sa aduca un rezultat mai bun.

A cumparat compania care bloca accesul copiilor pe site-uri utile

In 2000, Apple a cumparat o compania care bloca accesul copiilor pe site-uri considerate utile, acestia avand acces doar la o lista limitata de pagini de Internet, aprobata de un consiliu de profesori si bibliotecari.

NetSelector avea un filtru diferit, numarul de site-uri care puteau oferi informatii educationale fiind cu mult mai mare decat lista "aprobata". Ca rezultat, aplicatia mai mult limita accesul la informatii utile, iar majoritatea scolilor au folosit filtrele "traditionale".

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#Apple preluari, #investitii Apple, #preluare companie , #Investitii