Apple s-a facut frate cu Microsoft ca sa "treaca" de Google

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 14:21
2112 citiri
Apple s-a facut frate cu Microsoft ca sa "treaca" de Google

Prezentarea iOS 7 a inclus un detaliu care a ramas neobservat de multi. Apple a decis sa renunte la Google pentru asistentul virtual Siri. Incepand cu aceasta toamna, motorul de cautare default pentru Siri va fi Bing.

Decizia Apple este cea mai recenta dintr-un lung sir de decizii care au ca scop distantarea de Google si Android. Siri va folosi motorul de cautare Bing, creatia Microsoft, dar nu va nega pur si simplu existenta Google. Atunci cand utilizatorul vrea Google, il va primi, sub forma redirectionarii catre cautarea din Safari.

Cum au ajuns prieteni Apple si Microsoft?

In urma cu un deceniu, Microsoft si Apple erau implicate intr-o batalie de imagine mai ceva ca Pepsi si Coca-Cola. Extinderea puternica a Google si in spatiul mobil, a facut insa din cele doua companii aliati, cel putin pentru moment.

Decizia de a colabora pentru a dobori Google a pornit poate chiar din toamna trecuta, cand Microsoft a incercat sa convinga utilizatorii Safari sa treaca la Bing. Nu se stie insa cati au fost impulsionati de Microsoft sa renunte la Google pentru a scapa de modul in care motorul de cautare incearca sa stranga informatii pentru a livra reclame targetate.

Citeste mai multe despre Apple s-a facut frate cu Microsoft ca sa "treaca" de Google pe Hit.ro.

#Apple Google Ios, #Microsoft Apple Google, #Apple Siri Bing, #Apple Microsoft , #Investitii