Apple vrea sa deschida mai multe magazine in China

Joi, 07 Iunie 2012, ora 08:47
1466 citiri
Apple vrea sa deschida mai multe magazine in China

Apple intentioneaza sa deschida magazine in orasele Chengdu si Shenzen din China, in timp ce continua procesul cu compania Proview Electronics, care a actionat in instanta gigantul american pentru folosirea marcii inregistrate iPad.

Deschiderea magazinelor si Shenzhen si Chengdu va conduce la o crestere a veniturilor Apple pe piata din China, unde detine in prezent cinci astfel de unitati, trei in Shanghai si doua in Beijing, conform Reuters.

In aprilie, Apple a raportat un profit trimestrial aproape dublu, in urma cresterii vanzarilor de iPhone-uri. Rezultatele spectaculoase ale Apple se datoreaza, in parte, si cererii mari din partea clientilor din China si vanzarilor globale ale noului iPad. Compania a anuntat o crestere de 94% a profitului in aprilie. Venitul net in cel de-al doilea trimestru fiscal al companiei, aproape s-a dublat fata de anul precedent, pana la 11,6 miliarde de dolari, comparativ cu 5,98 miliarde, pe masura ce vanzarile au crescut cu 59%, pana la 39,2 miliarde de dolari.

Vanzarile de iPhone au crescut cu 88%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, 35,1 milioane de unitati fiind comercializate in doar trei luni.

Procesul dintre Apple si Proview Technology este in faza negocierilor

Apple insa s-ar putea confrunta cu probleme grave daca deschide un magazin in Shenzhen, anunta Roger Xie, avocat care reprezinta compania Proview Technology. Acesta a adaugat ca daca Apple va incerca sa isi vanda produsele in acest oras, atunci Proview va initia o actiune in justitie impotriva companiei americane. Scopul actiunii este sa impiedice Apple sa deschida o unitate in Shenzhen, oras in care se afla sediul Proview Technology.

Apple si Proview au in derulare un proces la Tribunalul din Guangzhou, in ceea ce priveste folosirea marcii inregistrate iPad, pe care Proview sustine ca o detine. Apple a cumparat initial marca pentru suma de 55.000 de dolari, insa reprezentantii companiei chineze spun ca acordul nu include dreptul de a folosi cuvantul iPad in China.

Roger Xie spune ca ambele parti desfasoara negocieri pe marginea acestui subiect, discutiile fiiind mediate de reprezentantii Tribunalului din Guangzhou.

Apple are mai multe probleme pe piata din China

Apple se mai confrunta cu cateva probleme pe piata din China. Una dintre acestea este reprezentata de revanzarea produselor Apple de catre comerciantii neautorizati in orasele mai putin dezvoltate.

Apple trebuie sa faca fata si valului de produse contrafacute chinezesti. Mai multe magazine Apple care le copiaza pe cele din reteaua occidentala au fost infiintate in China. Aceste magazine false sunt atat de bine realizate incat angajatii lor credeau ca lucreaza pentru Apple.

Compania americana a depus luni la autoritatile din Shenzen documentatia pentru deschiderea unui magazin in Holiday Plaza, un mall aflat in districtul Nanshan, a spus un oficial al Apple.

Procesul de obtinere a acordului se afla in faza finala, fiind necesara numai obtinerea unei autorizatii de mediu, a adaugat oficialul companiei americane.

In ceea ce priveste Chengdu, oras aflat in sud-vestul Chinei, Apple a primit aprobare la sfarsitul lunii mai pentru a deschide un magazin, anunta un oficial al Camerei de Industrie si Comert din Chengdu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apple piata China, #Apple extindere piata China, #proces Apple Proview Technology , #Investitii