Top 10 - cele mai riscante actiuni de pe Bursa de la New York

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 18:16
2828 citiri
Top 10 - cele mai riscante actiuni de pe Bursa de la New York

Companiile care au fost in atentia mass-media in ultimul an pentru probleme precum tentativa de frauda, cresteri inimaginabile, scandaluri sexuale, actionariat ostil sau management defectuos, sunt in topul celor mai riscante actiuni de pe Bursa de la New York.

Actiunile acestor companii au tendita de a fluctua masiv, fiind pe buzele tuturor traderilor in discutiile privind viteza cu care ar putea parasi bursa.

Best Buy

Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: -23,6%

Vanzarile au fost letargice la cel mai mare retailer de electronice din SUA, iar asta este doar inceputul. Compania a anuntat recent ca va inchide 50 de magazine si va deschide in schimb 800 de magazine online, in special pentru cumparaturi de pe telefonul mobil.

Avantaje: Compania inca inregistreaza profit si ar putea sa-si mareasca vanzarile daca se va reorienta catre afacerile de baza. De asemenea, profitul de pe urma magzinelor virtuale este destul de mare.

Dezavantaje: Compania s-a transformat intr-o platforma de testare pentru cei care vor sa cumpere de pe siteuri care au o structura mai buna, precum Amazon

Groupon

Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: -56,9

Concernul a iesit pe piata de tranzactionare anul acesta, insa o companie de consultanta a relatat ca Groupon are probleme cu controalele interne. Totodata, corporatia americana este acuzata de pierderi foarte mari si de castiguri destul de mari.

Avantaje: Compania este in fruntea unei industrii aflata in plina expansiune, deci poate deveni profitabila daca sunt reduse costurile

Dezavantaje: Control intern slab si pierderi financiare masive

Green Mountain Coffee Roasters

Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: -32,8%

Compania a inregistrat suisuri si coborasuri, pana cand a intrat pe mana lui David Einhorn, un magnat al fondurilor de capital, moment din care s-a identificat cu acuzatiile de frauda. Actiunile companiei s-au prabusit, iar imaginea inca este patata, chiar daca a reusi sa colaboreze cu retele de renume precum Dunkin Donuts si Starbucks.

Avantaje: Dupa ce si-a cumparat competitorii, Green Mountain este greu de ajuns din urma in ceea ce priveste marginile de profit.

Dezavantaje: Investitorii inca sunt sceptici in ceea ce priveste controlul intern al companiei, iar intentia unor giganti de a intra in competitie, precum Starbucks, nu este chiar facila.

American Apparel

Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: +13,7%

Spre deosebire de concurenta, American Apparel a fost sub atenta supraveghere in ultimii doi ani din cauza pierderilor masive. Insa, in primele trei luni din 2012 vanzarile sunt pe plus, iar compania a contractat un credit in valoare de 80 de milioane de dolari.

Avantaje: Produsele fabricate in SUA au reprezentat un avantaj in fata competitorilor in ceea ce priveste lansarile pe piata.

Dezavantaje: Investitorii sunt sceptici in ceea ce priveste abilitatea actualei conduceri de e redresa compania si de a rezolva litigiile.

Lions Gate Entertainment

Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: +87,3%

Casa de productie de "buzunar" a trecut prin ani grei cu un activist la conducere (Carl Ichan) si cu multe filme dezamagitoare. Insa, odata cu achizitia Sumitt Entertainment, producatorul seriei "Twilight" si a succesului filmului "The Hunger Games", actiunile au inceput sa creasca.

Avantaje: "The Hunger Games", plus alte cateva productii de succes pentru televiziune vor furniza venituri anuale consistente in incercarea de a-si intari prezenta printre marile case de productie de la Hollywood.

Dezavantaje: Inainte de lansarea "The Hunger Games", cea mai de succes pelicula lansata de Lions Gate, a fost Fahrenheit 9/11. Totodata, vanzarile in declin de pe piata de DVD-uri afecteaza absolut toti producatorii de filme.

Apple

Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: +87,4%

Apple este cea mai valoaroasa companie din lume si este una din preferatele investitorilor. In ultimii ani, cererea pentru actiunile companei a crescut de cate ori s-a lansat un nou produs, fie ca a fost vorba de iPhone ori iPad. Zvonurile despre posibile lansari viitoare sau despre dotarile urmatoarelor generatii de device-uri tin prima pagina a ziarelor.

Avantaje: Vanzari mari, venituri si profit in crestere, produse de calitate, lideri puternici.

Dezavantaje: Actiunile companiei sunt supraevaluate, iar abonamentele costisitoare ar putea face ca pretul telefonului sa fie mult prea mare pentru unii consumatori. De altfel, problemele cu fabricile din Asia au avut un impact negativ asupra imaginii Apple.

Baidu

Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: +130%

Compania chineza a raportat castiguri substantiale pentru ultimul trimestru al 2011, numarul clientilor pe segmentul de publicitate crescand cu 13 procente, in timp ce profitul din marketing online a crescut cu 62 de procente.

Avantaje: Este Google-ul Chinei, reusind chiar sa slabeasca monopolul companiei americane pe segmentul de harti.

Dezavantaje: Orice companie de internet din China este instabila, un exemplu fiind zilele din saptamana trecuta, cand site-ul a fost innacesibil.

Yahoo!

Evolutie pe bursa in ultimul an: -7.3 %

Conducerea companiei trece printr-o perioada grea pe masura ce incearca sa readuca giganta companie pe profit. In mod interesant insa, compania a depasit atat estimarile pe castiguri, cat si pe profit pentru primul trimestru.

Avantaje: Noua echipa de la conducere, impreuna cu reducerile severe de costuri, vor ajuta Yahoo sa evolueze in perioada urmatoare.

Dezavantaje: Yahoo continua sa piarda teren in fata Bing si Google.

Research in Motion

Evolutie pe bursa in ultimul an: -71,5%

Inventatorul Blackberry nu poate face nicio pauza. Dupa ce bresa in sistemul de date a afectat reputatia companiei, si o serie de lansare de gadgeturi care nu se ridicau la asteptarile clientilor, compania nu pare a fi capabila sa revina pe piata de profil.

Avantaje: Compania poate deveni o tina usor de atins din cauza devalorizarii pe piata.

Dezavantaje: Chiar si dupa schimbarea managementului, cu investitii in achizitii precum QNX, si o noua strategie de marketing, RIM nu reusesti sa faca concurenta iPhone-ului sau smartphone-urilor Android.

Netflix

Evolutie pe bursa in ultimul an: -54,7%

Dupa mai multe gafe facute anul acesta, inclusiv decizia de a imparti compania in doua si apoi revenirea asupra acestei hotarari - actiunile Netflix s-au prabusit de la maximul atins in 2011. Urmarea acestor intamplari a fost aducerea unei lideri care sa aduca inapoi clientii de la adversari precum Blockbuster.

Avantaje: Netflix a reusit sa iti mentina preturile la un nivel inalt. De altfel, compania ar putea deveni urmatorul HBO cu ajutorul software-ului necesar.

Dezavantaje: Dorinta de a avea continut original si razboaiele cu HBO au crescut costurile de operare ale companiei. Pentru primul trimestru al 2012, Netflix se asteapta la pierderi.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#bursa de la new york, #actiuni, #investitii in actiuni la bursa americana, #fluctuatii tranzactionare , #Investitii