Care sunt cele mai apreciate companii de catre proprii angajati. Apple lipseste din top 10

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 16:03
2143 citiri
Care sunt cele mai apreciate companii de catre proprii angajati. Apple lipseste din top 10

Dintre toate companiile, care ofera cel mai bun mediu pentru angajati? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, Glassdoor a facut un sondaj si a realizat un top 50.

De remarcat ca, din cele 50 de companii din top, 22 sunt din sectorul tehnologiei. Sunt si surprize, un exemplu fiind faptul ca Apple nu intra in top 10, iar un altul este acela ca sunt laudate de angajati companii foarte putin cunoscute. Si ce este mai surprinzator, este faptul ca majoritatea companiilor "tech" dezvolta tehnologii 'enterprise'.

Pentru a realiza acest top, Glassdoor a selectat peste o umatate de milion de pareri din ultimele 12 luni ale utilizatorilor. Clasamentul a fost realizat pe baza parerilor repondentiler despre CEO-ul companiei, strategia de business, dar si plusurile si minusurile adaugate de acestia. Clasamentul a luat in calcul doar companiile IT.

Prima pozitie este ocupata de Twitter

Dick Costolo, Twitter CEO. Sursa foto:Reuters

Twitter stabilieste un nou standard pentru o companie tech de succes. In sondajul Glassdoor, are un rating de 4,6 din 5.

"Compania este foarte transparenta. Echipa de management superior au stabilit un standard foarte ridicat. De asemenea, ne stabilim singuri obiectivele, nu copiem de la alte companii", a spus un director Twitter sin San Francisco.

LinkedIn ocupa a doua pozitie

Jeff Weiner, LinkedIn CEO. Sursa foto: AP Photo

LinkedIn schimba mediul de afaceri, iar angajatii apreciaza. Ocupa pozitia a doua topt cu un rating de 4,6.

"Toti cei de aici traiesc si respira valorile companiei. Ce facem noi este sa educam profesional si aud zilnic istorii despre cum noi am transformat in bine vietile multora" - LinkedIn Enterprise Sales Manager din Chicago.

Facebook ocupa locul al treilea

Mark Zuckerberg, Facebook CEO. Sursa foto:Steve Jennings-Getty Images

Facebook oferta angajatilor sustinere si are un ating de 4,5 din 5.

"Multe beneficii si avantaje pentru angajati - servicii de sanatate, chiriopractician, sala de sport si multe altele pe care inca nu le-am incercat. Un alt plus urias este suportul pe care il am aici, ca femeie, in comunitate", a spus un program manager al Facebook.

Guidewire, un loc de munca apreciat din toate punctele de vedere. Locul patru

Marcus Ryu, Guidewire CEO. Sursa foto: YouTube

Guidewire, o companie mai putin cunoscuta, care produce aplicatii pentru asiguratori, ocupa pozitia a patra cu un rating de 4,5.

"Colegi inteligenti si disciplinati. Produse pe care clientii le apreciaza foarte mult. Politici corporative minime. Multe evenimente sociale. Salarii foare bune", apreciaza un Senior Software Engineer al Guidewire.

A cincea pozitie, Interactive Intelligence

Don Brown, Interactive Intelligence CEO

Pe a cincea pozitie cu un rating de 4,3, compania furnizeaza aplicatii pentru telefonie pentru call-center.

"Mediu flexibil, personal de inalta clasa, management puternic, compania are o pozitie financiare solida si are crestere intr-un ritm mare. Tehnologie interesanta si probleme de rezolvat provocatoare", a spus un Lead Software Engineer de la Interactive Intelligence.

In Top 10 urmeaza Google, cu rating de 4,3, Qualcomm cu 4,2, Slalom Consulting cu 4,1, Riverbed Technology cu 4,1, iar pozitia 10 este ocupata de Intuit, tot cu 4,1.

Intel ocupa pozitia a 15-a, cu un rating de 3,8, cu acelasi punctaj este si Apple pe 16, iar eBay e pe locul 21, cu rating de 3,8 din 5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#top companii, #glassdoor top , #Joburi