Apple a pierdut un proces cu Samsung in Germania, privind patentele iPhone

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 16:50
2925 citiri
Apple a pierdut un proces cu Samsung in Germania, privind patentele iPhone

Apple a pierdut un proces cu Samsung Electronics in Germania, in care acuza compania sud-coreeana ca produsele Galaxy ii incalca patentele referitoare la tehnologia ecranelor tactile ale iPhone.

Un tribunal regional din Mannheim a decis ca Samsung nu incalca patentele pentru tehnologia ecranelor tactile, a declarat un purtator de cuvand al Samsung din Seul.

Informatia a fost confirmata de un purtator de cuvant al tribunalului din Germania, Joachim Bock.

Atat Samsung cat si Apple au reputat victorii in procesele legate de incalcarea patentelor pe care si le-au intentat reciproc in tari de pe patru continente.

Conflictul a inceput anul trecut, cand Apple a acuzat Samsung, cel mai mare producator de aparatura electronica de consum la nivel mondial, ca i-a copiat produsele.

"Salutam decizia de astazi (vineri n.r.), care ne confirma pozitia ca produsele noastre nu incalca proprietatea intelectuala a Apple", se arata intr-un comunicat al Samsung.

Judecatorii germani au respins si o reclamatie similara facuta de Apple impotriva Motorola Mobility Holdings, divizie a Google, legata de acelasi patent.

In luna august, un tribunal federal din San Jose, California, a stabilit ca Samsung a copiat elemente ale iPhone si iPad, obligand producatorul sud-coreean de smartphone-uri la plata unor despagubiri de 1 miliard de dolari.

O saptamana mai tarziu, Apple a pierdut un proces in Japonia impotriva Samsung, in care acuza ca smartphone-urile si tabletele acesteia incalca o inventie privind sincronizarea muzicii si datelor video cu serverele.

Apple a pus vineri in vanzare iPhone 5, in mai multe tari, incepand cu Australia, urmata de Japonia, Singapore, Hong Kong, Franta, Germania si Marea Britanie, Statele Unite si Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces Apple Samsung Germania, #proces iPhone Germania, #proces patente Apple Samsung , #Management