Apple, buna de plata.Cui plateste 840 de milioane de dolari

Duminica, 02 Februarie 2014, ora 15:49
1499 citiri
Apple, buna de plata.Cui plateste 840 de milioane de dolari

Apple ar putea plati daune de pana la 840 milioane de dolari ca urmare a disputelor cu autoritatile statale si consumatorii din SUA privind intelegerile incheiate de companie cu publisherii din zona cartilor in format electronic.

Autoritatile statale si consumatorii care au actionat in justitie Apple cu privire la preturile practicate in domeniul cartilor electronice au solicitat initial daune de 280 milioane de dolari si au cerut recent instantei federale din Manhattan sa admita triplarea sumei, potrivit Bloomberg.

Statele si consumatorii asociati in procese colective impotriva Apple considera ca suma ar trebui triplata deoarece autoritatile SUA au demonstrat deja, intr-un proces incheiat anul trecut, ca Apple a orchestrat o conspiratie de fixare a preturilor in domeniul cartilor electronice.

Apple a raportat rezerve de lichiditati de 158,8 miliarde de dolari la finalul anului trecut.

Vanzarile de carti electronice, muzica, filme, software si servicii au adus companiei venituri de 12,9 miliarde de dolari in 2012, reprezentand 8,2% din afaceri.

Apple a inceput sa distribuie carti in format electronic in anul 2010, odata cu lansarea iPad.

O instanta de judecata din SUA a stabilit in luna iulie a anului trecut, in urma unui proces intentat in 2012 de Departamentul Justitiei si derulat fara juriu, ca Apple a coordonat un cartel, la care au participat companiile de publishing, pentru a fixa preturile cartilor in format electronic.

Instanta a decis atunci ca Apple trebuie sa despagubeasca cele 33 de state care s-au asociat cu Departamentul Justitiei in actiune. Guvernul federal nu a solicitat plata de daune.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Apple daune, #procese Apple , #Management