Apple iese la discutii cu Google: Urmeaza un alt proces?

Vineri, 31 August 2012, ora 15:44
1722 citiri
Apple iese la discutii cu Google: Urmeaza un alt proces?

Directorul general al Apple, Tim Cook, si CEO-ul Google, Larry Page, discuta pe tema disputelor privind drepturile de proprietate intelectuala si tehnologiile patentate, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Cook si Page au vorbit saptamana trecuta la telefon si vor continua in curand discutiile, a afirmat sursa Bloomberg, fara a face alte precizari.

Apple nu are vreun litigiu cu Google, insa a dat in judecata mai multe companii care produc smartphone-uri pe platofrma Android, precum Samsung si HTC, atacand in justitie inclusiv caracteristici ale sistemului de operare dezvoltat de Google.

Apple a casigat procesul: Samsung are de platit 1,051 miliarde de dolari

O sursa apropiata avocatilor Apple a afirmat ca grupul a luat in calcul un proces impotriva Google in 2010, optand in schimb pentru actionarea HTC in justitie, in primul proces privind brevetele din industria smartphone-urilor.

Apple a decis sa nu atace Google, concluzionand ca procesele impotriva producatorilor rivali de smartphone-uri ar fi o strategie mai buna, a afirmat persoana citata.

Sistemul de operare Android este oferit gratis de Google producatorilor, compania obtinand in schimb venituri din publicitatea prin intermediul telefoanelor mobile.

Google a cumparat in acest an pentru 12,5 miliarde dolari compania Motorola Mobility, producator de smartphone-uri si tablete Android care detine de asemenea un portofoliu impresionant de patente in domeniul IT&C.

China da unda verde: Google preia Motorola

Motorola a dat in judecata Apple intr-o instanta comerciala din Washington, acuzand compania ca incalca sapte brevete.

Apple pierde razboiul brevetelor cu Motorola

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#discutii Apple Google, #reprezentanti Apple Google discutii, #litigii Apple, #brevete Apple, #Google sistem operare , #Management