Apple vrea de la Samsung daune de 2,5 miliarde de dolari

Marti, 24 Iulie 2012, ora 19:19
1482 citiri
Apple vrea de la Samsung daune de 2,5 miliarde de dolari

Apple a calculat la 2,5 miliarde de dolari valoarea daunelor pe care vrea sa le obtina de la Samsung intr-un proces cu jurati referitor la incalcarea unor patente, care va incepe saptamana urmatoare in Statele Unite.

Suma este bazata pe drepturile de proprietate intelectuala, calculate pe unitate, pe care Apple considera ca ar trebui sa le primeasca de la Samsung, potrivit portalului CNET.

Pe ansamblu, suma de 2,5 miliarde de dolari acopera atat designul cat si tehnologia, insa partea de design constituie cea mai mare parte a pretentiilor Apple.

Disputa dintre cei mai mari doi producatori de smartphone-uri a inceput odata cu initierea de catre Apple a unui proces impotriva Samsung intr-un tribunal din California, in care a acuzat ca grupul sud-coreean a copiat iPad si iPhone pentru propria linie de dispozitive Galaxy. Samsung a raspuns rapid prin contraprocese in diverse tari.

In pofida eforturilor judecatoarei Lucy Koh de a convinge cele doua parti sa se inteleaga in afara instantei, un armistitiu pare putin probabil in acest moment. Procesul este programat sa inceapa la 30 iulie intr-un tribunal federal din San Jose, California.

Samsung a depasit recent Apple si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume. Juratii vor trebui sa decida daca Samsung a ajuns cinstit pe prima pozitie, sau, conform Apple, trisand prin copierea design-ului iPad si iPhone. Astfel de procese intr companii, cu rezultate greu de anticipat, sunt de obicei evitate chiar si de cei mai indarjiti adversari, noteaza cotidianul Wall Street Journal.

Pentru companiile de dimensiunile Apple si Samsung, procesele cu jurati pot fi foarte riscante. Cei 10 jurati din acest caz, din care cei mai multi vor fi oameni obisnuiti cu putine cunostinte legate de software si patente, vor avea puterea de a decide nu numai cine are dreptate, dar si valoarea despagubirilor.

O intelegere de ultim moment pare putin probabila. Mai multe runde de negocieri nu au condus la niciun rezultat, iar de la declansarea primului proces, in urma cu 15 luni, cele doua companii s-au luptat aproape in orice privinta, de la proceduri la ce afirmatii ale defunctului cofondator Apple, Steve Jobs, pot fi invocate de fiecare din cele doua parti in instanta.

Situatia este complicata de faptul ca Apple este cel mai mare client al divziei de componente a Samsung, care fabrica cipuri si ecrane pentru smarphone-uri si tablete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#daune Apple Samsung, #proces patente Apple Samsung , #Management