Un mesaj al Google, decisiv in procesul Apple-Samsung

Duminica, 26 August 2012, ora 12:38
3012 citiri
Un mesaj al Google, decisiv in procesul Apple-Samsung

Mesajele transmise de Google catre Samsung, in care acestia cer ca produsele companiei sud coreene sa semene mai putin cu cele ale Apple, au fost documentele cu cea mai mare greutate in procesul de decizie al juratilor care au hotarat, vineri, ca Samsung trebuie sa plateasca daune de 1,051 miliarde de dolari.

Velvin Hogan, seful juratilor, a declarat ca s-a trecut cu meticulozitate in revista lista brevetelor pentru a determina daca Samsung a incalcat patentele Apple. Cand a venit vorba sa determine daca Samsung a copiat produsele involuntar sau cu intentie, juratii s-au indreptat catre emailurile trimise de Google, spune Hogan, citat de Bloomberg.

Printre emailurile interne ale Samsung din 2010, intr-un mesaj, reprezentantii Google cereau schimbarea designului unor produse pentru ca acestea sa arate mai putin ca iPhone si iPad.

Noi dovezi ce implica Google, prezentate in procesul Apple-Samsung

"Anumite persoane din conducerea Samsung Electronics au dat ordin sa se copieze produsele. Noi am luat decizia finala dupa ce am vazut mesajul de la Google", a spus Hogan.

Produsele Samsung ar putea fi interzise in SUA

Cererea Apple privind interzicerea vanzarii unor dispozitive Samsung in SUA, inclusiv a tabletei Galaxy Tab 10.1, va fi judecata in cursul lunii viitoare. In timp ce daunele pe care Samsung trebuie sa le plateasca Apple sunt considerabile, de peste 1 miliard de dolari, scoaterea de la vanzare a produselor Samsung in Statele Unite, va aduce mai mari daune companiei. In plus, spun specialistii, avansul inregistrat de sistemul de operare al Google, Android, fata de iOS va avea de suferit in urma acestei posibile interdictii.

Apple are dovada ca Samsung i-a copiat produsele (Foto)

Daca si in acest caz curtea va decide impotriva Samsung, reprezentantii companiei sustin ca va fi o mare pierdere pentru consumatorii americani, care vor avea o gama mult mai restransa de optiuni. Potrivit acestora o astfel de decizie ar ajuta la crearea unui monopol al Apple.

Intentarea procesului impotriva Samsung, solutie de ultima instanta

Conform Tim Cook, CEO al Apple, decizia privind intentarea unui proces impotriva Samsung a venit dupa nenumarate intalniri cu reprezentantii companiei, in care acesta le cerea sa nu le mai copieze produsele.

"Am ales sa lasam lucrurile in mainile justitiei cu foarte mare greutate, doar dupa ce am cerut Samsung sa nu ne mai copieze produsele", a spus Cook, intr-un mesaj intern al companiei din Cupertino, obtinut de Reuters.

El a mai adaugat ca "juratii si-au spus cuvantul. Este o zi importanta pentru Apple", se arata in mesajul transmis de seful companiei angajatilor sai. El adauga ca decizia juratilor trimite un mesaj clar in privinta furtului de drepturi de autor.

Apple si Samsung, legate profesional, dar certate in tribunal

Cele doua companii lucreaza impreuna de foarte multi ani, numeroase componente interne ale produselor Apple provenind de la Samsung. In plus, o mare parte din veniturile companiei sud-coreene se datoreaza comenzilor realizate de Apple.

Apple a casigat procesul: Samsung are de platit 1,051 miliarde de dolari

In urma unui proces care a durat patru saptamani, Apple a castigat daune de peste 1 miliard de dolari dupa ce juratii au decis, pe 24 august, ca Samsung a incalcat sase din sapte brevete pentru dispozitivele mobile. Samsung a anuntat ca intentioneaza sa faca apel.

Actiunile Apple s-au apreciat cu 1,8 procente pe bursa Nasdaq, pana la 675 de dolari pe 24 august, in timp ce titlurile Samsung au pierdut 0,8%, pana la 561,5 dolari, pe bursa londoneza.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#proces apple samsung, #proces Apple, #brevete Apple Samsung, #mesaj Google proces Apple , #Management