Zece startup-uri despre care se vorbeste in Silicon Valley

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 13:01
3433 citiri
Zece startup-uri despre care se vorbeste in Silicon Valley

Companiile din domeniul tehnologic, in special cele din Silicon Valley, sunt adevarate vedete ale Bursei de la New York. Investitorii sunt cu ochii in patru pentru a depista viitoarele Apple, Microsoft, HP sau IBM.

Business Insider a alcatuit un top al micilor afaceri din Silicon Valley care au avut un parcurs interesant in ultima perioada. Este vorba de companii care ofera, in special, programe software dedicate dispozitivelor mobile precum tabletele sau telefoanele mobile inteligente.

Hipmunk

Anul fondarii: 2010

Domeniu: Turism si oferte de cazare

De ce e interesant: Hipmunk este deja un serviciu popular printre cei care isi cauta oferte de cazare. Are o interfata interesanta care sorteaza cu apelativele "agonie" si "extaz" hotelurile si companiile aeriene.

Card.io

Anul fondarii: 2011

Domeniu: servicii de plati

De ce e interesant: Card.io reprezinta viitorul. In loc sa tastezi codul cardului sau sa il introduci intr-un dispozitiv special, ii faci o poza, iar mai apoi are loc tranzactia. Este unul dintre pasii foarte mari in eliminarea dispozitivelor fizice de verificare a unui card.

Waze

Anul fondarii: 2008

Domeniu:

Space: Monitorizare trafic

De ce este interesant: Oamenii din Silicon Valley care testeaza acest serviciu spun ca este extrem de folositor, in comparatie cu celelalte aplicatii pentru dispozitivele mobile, care iti fac viata mai grea.

Buck

Anul fondarii: 2007

Domeniu: servicii de plati

Buck reprezinta o alta modalitate de a fluidizare a platilor. Odata ce ai platit, intr-un magazin partener, prin intermediul Buck, acesta retine informatiile de pe cardul de credit, pe care nu va mai trebui sa le tastezi de fiecare data, la fiecare plata.

Skout

Anul fondarii: 2007

Domeniu: dating

De ce este interesant: Dupa ce a fost la un pas de faliment, Skout a reusit sa faca rost de un imprumut in valoare de 22 de milioane de dolari. Dupa acest episod, Skout a devenit o aplicatie de dating cu mare succes la public.

Postmates

Anul fondarii: 2011

Domeniu: curierat

De ce este interesant : Postmates a fost una dintre principalele atractii la evenimentul TechCrunch 2012. Acesta intra intr-o retea existenta de companii mari de curierat, care utilizeaza serviciul Craiglist, dar o face mult mai eficient.

Socialcam

Anul fondarii: 2012

Domeniu: video sharing

De ce este interesant: Este echivalentul mult mai celebrului Instagram, dar pe partea de servicii video. Aici ai posibilitatea sa incarci videoclipuri scurte, le aplici niste filtre, iar mai apoi le imparti in reteaua de prieteni.

Getaround

Anul fondarii: 2011

Domeniu: inchirieri auto

De ce este interesant: Nimeni nu s-a gandit, pana acum, ca oamenii isi pot inchiria propriile masini, in cazul in care au nevoie de venituri suplimentare. Acum, Getaround are birouri, va incepe sa creasca vertiginos, mai mult, va dezvolta o aplicatie proprie pentru inchirierea de masini.

Grindr

Anul fondarii: 2008

Domeniu: dating

De ce este interesant: In primul rand, trebuie ingorate stereotipurile. Grindr este utilizat pe scara larga de locuitorii din zona orasului San Francisco. Este un serviciu de dating special creat pentru comunitatea homosexualilor si lesbienelor din aceasta zona, insa serviciul este utilizat si de catre cei care au orientari sexuale normale.

Klout

Anul fondarii: 2008

Domeniu: scoring reputatie online

De ce este interesant: Chiar daca il urasti ori il apreciezi, aproape toata lumea din Silicon Valley isi verifica scorul pe Klout. Iar cand compania organizeaza o petrecere, toti invitatii trebuie sa poarte la vedere o insigna pe care sa fie afisat scorul obtinut de persoana respectiva.

#Silicon Valley tehnologie, #companii tehnologice, #aplicatii telefoane mobile , #Management