Apple a decis ce sa faca cu profitul de 98 miliarde dolari: Imparte dividende

Luni, 19 Martie 2012, ora 18:25
1713 citiri
Apple a decis ce sa faca cu profitul de 98 miliarde dolari: Imparte dividende

Apple a anuntat ca va imparti un dividend trimestrial fix de 2,65 dolari, incepand din iulie si a autorizat un plan de rascumparare de actiuni in valoare de 10 miliarde dolari, in urmatorii trei ani.

Apple a inregistrat un profit de 98 miliarde de dolari anul trecut, iar in perioada octombrie-decembrie 2011, a avut un profit de 13 miliarde de dolari, mai mult decat dublu fata de nivelul din aceeasi perioada a anului precedent. Profitul pe actiune s-a cifrat la 14,03 dolari, astfel ca dividendul de 2,65 dolari pe actiune reprezinta 18% din profit, potrivit BusinessInsider.com.

"Am folosit o parte din bani pentru investitii importante in afacerea noastra, in cercetare si dezvoltare, achizitii, magazine retail, plati strategice in avans si cheltuieli de capital in lantul de furnizori, consolidarea infrastructurii. Veti mai vedea astfel de investitii in viitor", a declarat directorul general al Apple, Tim Cook. Compania estimeaza ca va folosi 45 miliarde dolari in primii trei ani de implemnetare a acestor programe.

Decizia de a imparti dividende pentru prima data din 1995 vine si ca urmare a presiunilor pe care le-au facut actionarii in cadrul reuniunii investitorilor de la sfarsitul lui februarie.

In cadrul aceleiasi intalniri, Apple a adoptat si o masura prin care actionarii obtin un rol mai important in cadrul intalnirilor directorilor companiei de electronice. Aceasta decizie a fost luata in urma insistentelor actionarilor, printre care se numara si Calpers, cel mai mare fond de pensii din SUA. Astfel, directorii care nu obtin o majoritate de voturi din partea actionarilor, vor pierde pozitia in cadrul boardului.

Apple a vandut 37 de milioane de iPhone-uri si 15,5 milioane de iPad-uri doar in cel de-al patrulea trimestru. Potrivit lui Tim Cook, Apple detine 360 de magazine, care au fost vizitate de 110 milioane de oameni, doar in ultimul trimestru din 2011.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#dividende Apple, #rascumparare actiuni Apple, #profit apple, #Tim Cook Apple , #Profit