Apple are cel mai mare profit din istorie, multumita noului iPhone X

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 12:25
4171 citiri
Apple are cel mai mare profit din istorie, multumita noului iPhone X
Foto: CC0 Creative Commons

Apple a raportat un profit trimestrial record, chiar daca a vandut mai putine terminale iPhone.

In ultimele trei luni ale anului trecut, o perioada cruciala pentru ca include sarbatorile de sfarsit de an, Apple a realizat un profit net record de 20,1 miliarde de dolari, depasindu-si precedentul profit trimestrial record de 18,4 miliarde de dolari stabilit in ultimul trimestru din 2015, transmite DPA.

"Suntem incantati sa anuntam cel mai bun trimestru din istoria Apple, cu o crestere solida care include cele mai mari venituri inregistrate vreodata de pe urma unui nou iPhone", a declarat directorul general de la Apple, Tim Cook.

Cu toate acestea, numarul de telefoane iPhone vandute in ultimele trei luni ale anului trecut, 77,3 milioane unitati, a fost mai mic cu un milion comparativ cu perioada similara a lui 2016. O posibila explicatie ar putea fi aceea ca modelul iPhone X a ajuns pe piata in luna noiembrie, in loc de luna septembrie cum s-a intamplat cu precedentele noi modele.

In schimb, pretul mediu al unui telefon Apple a fost de aproximativ 796 dolari, comparativ cu 695 dolari in urma cu un an.

Acest cost mai mare a permis grupului Apple sa genereze venituri mai mari cu 13% pana la 88,3 miliarde de dolari, in pofida scaderii numarului de telefoane iPhone vandute.

Luna trecuta, Apple a anuntat ca va plati un impozit de 38 de miliarde de dolari pentru repatrierea profiturilor realizate in strainatate si de asemenea a promis ca va crea peste 20.000 de locuri de munca si va deschide un nou campus in SUA, in cadrul unui plan de investitii de 30 de miliarde de dolari pe cinci ani.

Producatorul telefoanelor iPhone nu a precizat insa cat va repatria din cele 252,3 miliarde de dolari pe care le are depozitate peste hotare, cele mai mari fonduri detinute vreodata de o companie americana.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#profit apple, #vanzari iPhone X , #Profit