Apple: iPhone 4S dubleaza profitul companiei

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 09:02
1574 citiri
Apple: iPhone 4S dubleaza profitul companiei

Profitul Apple Inc s-a dublat in ultimul trimestru al 2011 pe masura ce vanzarile de iPhone in perioada sarbatorilor de iarna au atins un nou nivel record.

Profitul companiei in ultimele trei luni a atins 13,1 miliarde dolari, sau 13,87 dolari/actiune, a anuntat marti Apple, in timp ce vanzarile au crescut cu 73 procente pana la 46,3 miliarde, scrie Bloomberg.

"Puteti vedea rezultatele noastre. Echipa se descurca fantastic. Ne simtitm foarte bine cu pozitia pe care o ocupam", a spus Tim Cook, mandru de realizarile sale.

Apple a vandut 37 milioane de telefoane iPhone, cu mult peste recordul anterior, de 20,34 milioane unitati. Conform estimarilor analistilor, Apple ar fi urmat sa vanda "doar" 30,2 milioane de telefoane, dar acestea au fost depasite cu usurinta de compania americana, cumparatorii inghesuindu-se sa prinda modelul 4S odata ce a fost lansat in luna octombrie.

In acelasi timp, compania fondata de Steve Jobs a vandut 15,4 milioane de tablete iPad, cu aproape 2 milioane peste cele estimarile analistilor.

"Aceste cifre sunt incredibile. Se vede ca e inca o companie condusa bine si dovedesc ca au produse capabile sa genereze asemenea cresteri", a declarat Michael Obuchowski, important economist.

Pretul actiunilor Apple a crescut cu 12 procente, iar daca acesta se mentine si in sedinta tranzactionara de miercuri, valoarea de piata a companiei din Cupertino va atinge 437,1 miliarde dolari, depasind astfel Exxon Mobil Corp.

Pentru urmatorul trimestru, Apple se asteapta la venituri de 32,5 miliarde dolari.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#profit apple, #profit apple trimestru patru, #vanzari iphone, #vanzari iPad, #vanzari apple 2011 , #Rezultate financiare