Capitalizarea Apple, mai mare decat valoarea totala a companiilor listate la bursele europene

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 13:23
2399 citiri
Capitalizarea Apple, mai mare decat valoarea totala a companiilor listate la bursele europene

Capitalizarea de piata a Apple a ajuns mai mare decat valoarea tuturor companiilor listate la bursele din Spania, Portugalia, Irlanda si Grecia la un loc, sau decat toate actiunile flotate in componenta indicelui bursier MSCI China.

Cu o capitalizare de 624 miliarde de dolari, Apple valoreaza cat jumatate din toate actiunile de categoria A aflate in flotare libera pe pietele chineze, care sunt restrictionate investitorilor straini, potrivit unei analize Financial Times (FT), preluata de CNBC.com.

Nou record pentru Apple: Valoarea de piata depaseste 620 mld. de dolari

Fiecare angajat al Apple "valoreaza" zece milioane de dolari. Actiunile companiei se tranzactioneaza in prezent la 665 de dolari, fata de cotatiile de 20-30 dolari intalnite la mijlocul anilor '90.

Problemele cu care s-ar putea confrunta Apple tin de evolutia pietei IT, cu riscurile specifice acestui sector, comenteaza jurnalistii de la Financial Times.

Apple va lansa saptamana viitoare cel de-al saselea model din familia de smartphone-uri a companiei, care se va numi cel mai probabil iPhone 5, potrivit informatiilor aparute pe surse in presa internationala.

Potrivit zvonurilor din piata, compania pregateste si un "iPad Mini", o varianta mai mica a tabletei iPad, cu diagonala de 7 inci si un pret pe masura, care ar urma sa intre in competitie directa cu produse precum Kindle Fire de la Amazon.com sau Nexus 7, dezvoltata de Asus si Google.

Apple vrea sa lanseze un iPad mai mic si mai ieftin

Actiunile Apple, la nivel record. Cauza: Zvonurile privind iPad mini

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Apple valoare piata, #Apple capitalizare, #valoarea Apple, #Appla lansare iPad mini , #Rezultate financiare