Oferta-soc pentru Apple, dupa amenda luata in Europa: Veniti in Turcia! Va dam noi reduceri si mai mari de taxe

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 16:17
6370 citiri
Oferta-soc pentru Apple, dupa amenda luata in Europa: Veniti in Turcia! Va dam noi reduceri si mai mari de taxe
Foto: Wikimedia

Vicepremierul turc Mehmet Simsek a invitat Apple sa-si mute afacerile in Turcia incercad sa speculeze tensiunile dintre Comisia Europeana si gigantul IT acuzat ca s-a folosit de un artificiu din legislatia irlandeza pentru a plati impozite extrem de mici pe profiturile inregistrate in UE.

"Apple ar trebui sa se mute in Turcia. Le oferim bucurosi stimulente fiscale si mai atractive. Nu vor trebui sa-si bata capul cu birocratia europeana", a postat pe contul sau de Twitter vicepremierul turc, dupa ce firma americana a fost acuzata ca ar fi platit taxe infime in Irlanda si i s-a cerut sa cotizeze cu inca 13 miliarde de euro, anunta Daily Sabah.

Chiar daca tarile membre UE au libertatea de a stabili propriile politici fiscal, Comisia Europeana a declarat ca facilitatile fiscale acordate de guvernul irlandez gigantului IT au defavorizat concurenta.

In replica, oficialii de la Dublin si Apple au anuntat ca vor contesta decizia, iar reprezentantii companiei din Cupertino au amenintat Bruxellesul cu inchiderea unor unitati de productie din Europa.

In Irlanda, Apple a investit in construirea unei fabrici de calculatoare, unitatea din Cork generand 6.000 de locuri de munca intr-o zona defavorizata a tarii.

Acest lucru ii poate face pe oficialii turci sa spere ca gigantul IT din SUA ar putea sa investeasca si in tara lor. De altfel, inca din primavara acestui an, Ankara a anuntat ca lucreaza la un pachet de masuri fiscale menite sa atraga marii investitori.

#impozite Apple, #dosar Apple UE, #stimuli fiscali Turcia , #Rezultate financiare