Actiunile Apple au scazut cu pana la 3% dupa demisia lui Jobs

Joi, 25 August 2011, ora 18:32
1360 citiri
Actiunile Apple au scazut cu pana la 3% dupa demisia lui Jobs

Actiunile Apple au scazut joi cu pana la 3%, dupa demisia directorului general Steve Jobs, care a transformat compania infiintata la 21 de ani dintr-un producator de PC-uri in cea mai mare companie de tehnologie la nivel mondial. 

Jobs, care va deveni presedinte, era in concediu medical din 17 ianuarie, dupa ce in 2003 a fost diagnosticat cu cancer, iar in 2009 a suferit un transplant de ficat.

Titlurile Apple au coborat cu pana la 3%, iar la 9:35 a.m., ora New York-ului, erau tranzactionate in scadere cu 1,7%, la 369,75 dolari pe unitate, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

"Pretul actiunilor ia in calcul intr-o mare masura dezvoltarea pe termen lung, toata lumea se teme de ce se va intampla in viitor", a declarat Hussein Kanji, investitor si consultant independent care a lucrat anterior la Accel Partners.

Apple este cea mai mare companie din componenta indicelui Nasdaq 100 si a doua din cadrul S&P 500, cu o capitalizare de aproape 350 miliarde de dolari.

Compania a depasit pentru scurt timp in luna august Exxon Mobil, devenind temporar cea mai mare companie din lume in functie de capitalizarea de piata. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de procesoare, seria M4, destinată să echipeze viitoarele modele de MacBook și computere Mac, conform ultimelor informații. Noile cipuri...
#actiuni apple, #apple, #demisie jobs, #jebs , #stiri Apple