Ai iPhone sau iPad? Vezi ce iti pregateste noul iOS 5

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 13:00
6075 citiri
Ai iPhone sau iPad? Vezi ce iti pregateste noul iOS 5

Apple planuieste lansarea celui mai avansat sistem de operare al sau, iOS 5, pe 12 octombrie, la miezul noptii. Compania nu a dat inca detalii daca actualizarea sistemului va fi valabila la nivel global chiar de la aceasta data, insa publicatiile de specialitate au veni deja cu o serie de informatii utile pentru posesorii de iPad, iPhone si iPod Touch.

Fiecare dispozitiv vandut dupa data de 12 octombrie de catre Apple va avea incorporat sistemul de operare iOS 5, insa cei care poseda deja un dispozitiv Apple vor fi nevoiti sa il descarce gratuit de pe iTunes Store.

Pentru a instala sistemul iOS 5 pe un dispozitiv pe care il ai deja, tot ce trebuie sa faci este sa te conectezi la PC-ul tau sau chiar la Mac si sa urmaresti instructiunile iTunes, potrivit International Business Times. Odata ce acutalizarea s-a facut, nu vei mai fi nevoit sa iti te conectezi niciodata la vreun computer. Una dintre caracterisiticile de baza pentru iOS 5 este independenta dispozitivului tau.

iOS 5 este cel mai inteligent sistem de operare lansat de Apple si contine o actualizare de peste 200 de caracteristici. Iata care sunt cele mai importante modificari pe care le aduce sistemul iOS 5 pentru posesorii de iPhone, iPad, si iPod Touch.

iCloud

iOS 5 va fi prima platforma care va functiona pe noua infrastructura cloud a Apple, denumita iCloud.

iCloud este un serviciu gratuit, iar userii care se inscriu in acest serviciu primesc un spatiu de 5 GB, cu rezerva ca pot achizitiona oricand mai mult spatiu de depozitare a informatiilor, daca isi doresc.

Odata activat, iCloud transmite automat toate documentele, aplicatiile, calendarele, mail-urile, contactele, forografiile si muzica la toate celelalte dispozitive pe baza de iOS 5 ale utiliztorului.

iMessage

Accesibbilitatea este laitmotivul Apple in toamna lui 2011 pentru linia sa de dispozitive mobile. iOS 5 inlocuieste aplicatia Messages cu iMessages, care este noul serviciu de mesagerie gratuita de la Apple.

Asemanator cu serviciul de mesagerie BlackBerry, iMessages permite utilizatorilor de sisteme iOS sa transmite mesaje nelimitate oricarui alt utilizator de iPad, iPhone sau iPod touch.

Prin sincronizare wireless, utilizatorii pot incepe o conversatie pe un dispozitiv si o pot continua pe altul. iMEssage functioneaza pentru trimiterea de mesaje, fotografii, locatii si contacte.

Notification Center

In cadrul sistemului iOS 4, toata activitatea telefonului se intrerupea pentru a afisa o noua notificare.

Notificarile nu mai stau acum in calea iOS 5, intrucat mesajele si notificarile de la aplicatii apar in partea de sus a ecranului, fara sa intrerupa activitatea telefonului si toate mesajele sunt organizate intr-un Notification Center.

Mai departe, noile avertismente pot fi vizualizate si accesate direct din Lock Screen, ceea ce usureaza si fac mai rapid accesul la ele.

Aplicatiile New Lifesyle

iOS 5 a fost conceput pentru a "usura viata" utilizatorului. O aplicatie creata special pentru Apple, Reminders, este menita sa ii ajute pe utilizatori sa fie organizati si punctuali, iar Newsstand aranjeaza toate aplicatiile de stiri intr-un loc si il pune la curent pe utilizator cu cele mai proaspete stiri.

Noua aplicatie Cards este raspunsul Apple la industria felicitarilor de carton.  Aplicatia Cards permite utilizatorilor sa deseneze ceva rapid si sa trimita felicitari frumos desenate si ieftine celor dragi. Aplicatia merge chiar mai departe si il anunta pe utilizator in momentul in care felicitarea este livrata de catre serviciul postal.

Find My Friends este o aplicatie ideala pentru a organiza evenimente cu alti utilizatori de produse Apple. Iar pentru parintii care se intreaba pe unde umbla copiii seara la ora 10, aplicatia Find My Friends in colaborare cu Parental Controls, pot permite parintilor sa vada instant locatia copiilor lor pe o harta.

Aplicatii revizuite


Mail si Calendar sunt doua aplicatii vechi care vor arata complet diferit pe sistemul iOS 5.

In Mail, utilizatorii vor putea scrie texte consistente, cu alineate, pot marca mesajele importante si vor dispune si de arhiva.

In Calendar, evenimentele sunt mult mai usor de creat, de setat si de vizionat. iCloud sincronizeaza calendarele si la alte dispozitive, chiar si la cele ale familiei sau prietenilor. Fotografiile au, de asemenea, un nou design. Utilizatorii vor putea sa editeze si sa decupeze pozele, sa adauge imbunatatiri si chiar sa indeparteze culoarea rosie de pe ochi, direct de pe dispozitivul dotat cu iOS 5.

Game Center

Apple are deja un succes mare in industria jocurilor datorita App Store care e foarte accesibil.

Game Center exista inca de pe vrenea iOS 4, insa cu cateva setari in plus acesta arata si se comporta total diferit.

Astfel, utilizatorii  pot urca poze de profil, isi pot gasi prietenii sau se pot imprieteni cu altii, si pot, de asemenea, sa vada cum se clasifica raportat la competitorii lor directi, de-a lungul timpului.

Parental Controls

Multumita sistemului iOS 5, parintii pot sa controleze utilizarea de Safari, Camera, FaceTime, Game Center, Location Services, Youtube. iTunes Store, App Store si altele. Parintii pot bloca setarile, astfel incat copiii sa nu le poata schimba cand doresc.

Tweet Everything


Apple a luat social media in serios, odata cu ultimul sau sistem de operare. Compania a ales sa optimizeze aproape fiecare dintre aplicatiile sale pentru Twitter, astfel incat utilizatorii sa poata urca pe Twitter orice poza, orice pagina de pe Safari, filmulete de pe YouTube si chiar locatia in care se afla. Tot ce e nevoie sa faci este sa te loghezi o data pe Twitter si iO5 se ocupa mai departe de tot.

Apple avertizează utilizatorii de iPhone despre obiceiul "periculos" de care milioane de oameni nu sunt conștienți: "Nu faceți niciodată asta"
Apple avertizează utilizatorii de iPhone despre obiceiul "periculos" de care milioane de oameni nu sunt conștienți: "Nu faceți niciodată asta"
Un expert în tehnologie a dezvăluit de ce nu ar trebui să vă lăsați niciodată iPhone-ul la încărcat peste noapte și care sunt pericolele explicite ale dormitului cu dispozitivul sub...
#aplicatii ios 5, #ios 5, #ipad, #iphone, #noul ios 5, #sistem de operare apple , #stiri Apple