Android 4.0, adevarata miza a luptei Apple impotriva Samsung

Luni, 13 Februarie 2012, ora 08:13
2036 citiri
Android 4.0, adevarata miza a luptei Apple impotriva Samsung
Apple lupta impotriva Android

Razboiul dus de Apple pentru a-si proteja proprietatea intelectuala a fost indreptat, pana acum, asupra producatorilor de gadgeturi. Insa lupta impotriva Samsung pare sa aiba o alta miza: Android 4.0.

Apple a pornit un nou proces in SUA impotriva Samsung, ce are ca scop interzicerea Samsung Galaxy Nexus, smartphone ce utilizeaza sistemul de operare Android de la Google, relateaza Theverge.com.

Samsung a fost tinta Apple si in alte procese, insa hardware-ul Galaxy Nexus nu este cu adevarat miezul problemei. Din moment ce acuzatiile Apple sunt legate de patentele de software folosite de Android 4.0, alti producatori care utilizeaza ultima versiune a sistemului de operare Andoid ar putea fi urmatoarele tinte in salile de judecata, daca verdictul procesului va fi in favoarea Apple.

Care sunt patentele pentru care a fost Samsung dat in judecata:

- Un patent care a fost elaborat in 1996 si emis in 1999 si se refera la detectarea datelor, cum ar fi un numar de telefon, un e-mail sau o pagina web si crearea unei legaturi cu datele respective. Patentul mai are in vedere initierea unei actiuni, cum ar fi apelarea numarului de telefon in momentul in care utilizatorul selecteaza legatura in cauza. Aceste date pot include, de asemenea, adrese, date calendaristice etc.

- Un alt patent, care sta la baza procesului, fost elaborat in 2000 si a fost emis in decembrie 2011. Acopera cautarea a multiple surse de informatii, pe dispozitive sau in alte moduri, prin intermediul unei singure interfete de cautare, cum ar fi Siri. Apple aminteste in mod specific de Siri in procesul impotriva Samsung.

- Un alt cap de acuzare se bazeaza pe un patent emis in octombrie 2011 si inaintat spre analiza in 2005. Acopera proprietatea Apple pentru functia "slide-to-unlock". Apple avea deja un patent pe o imagine a functiei de deblocare, insa acesta este unul cu o acoperire mai larga.

- Si, ultimul patent pe lista acuzatoare a Apple acopera furnizarea de sugestii de cuvinte, ce are loc in timp ce utilizatorul scrie folosind tastatura de tip touchscreen, sugestiile putand fi acceptate sau respinse de acesta.

Apple a castigat un proces in luna decembrie, cand Comisia Internationala de Comert din SUA a interzis importul si vanzarea smartphone-urilor HTC Android, inclusiv pe cele Evo 4G din reteaua Sprint, Droid Incredible din Verizon, Aria din AT&T si G2 de la T-Mobile.

Patentele care au facut obiectul cererii Apple sunt relativ noi, toate fiind emise la sfarsitul lui 2011.

#telefon apple, #telefon mobil android, #smartphone Android, #sistem operare android 4 0, #proces apple samsung , #stiri Apple