Aplicatiile pentru telefoane mobile: o afacere de 6,2 miliarde $ in 2010

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 21:11
3100 citiri
Aplicatiile pentru telefoane mobile: o afacere de 6,2 miliarde $ in 2010

Goana dupa aplicatii suplimentare pentru telefoanele inteligente va aduce anul acesta la afaceri de 6,2 miliarde de dolari pentru producatorii de software care isi vand solutiile prin site-urile tip App Store, spune compania americana de analiza Gartner.

Suma foarte mare explica si iniativele tot mai dese lansate de marii producatori de telefoane smartphone legate de lansarea unor magazine de aplicatii noi. Incasarile de 6,2 miliarde de dolari se va face deocamdata in mara majoritate tot pe site-ul Apple, de unde fanii iPhone au descarcat 3 miliarde de aplicatii pina acum.

In 2010 numarul total de download-uri de aplicatii pentru telefon va depasi 4,5 miliarde, spune Gartner. Aproximativ 80% sunt aplicatiile oferite gratuit de producatori.

In 2009 numarul total de aplicatii descarcate pe telefoane mobile a fost de circa 2,5 miliarde, spun analistii industriei.

Spre comparatie, incasarile globale din publicitate pentru telefoanele mobile vor totaliza 600 de milioane de dolari in 2010. Gartner considera ca industria aplicatiilor pentru telefoane smartphone va creste puternic in urmatorii ani.

Incasarile totale vor atinge 21,6 miliarde de dolari in 2013, in timp ce numarul de aplicatii gratuite descarcate va reprezenta atunci 87% din total.

Popularitatea smartphone este in crestere peste tot in lume, iar consumatorii simt nevoia sa testeze aplicatii noi, asa ca vor continua sa descarce aplicatii, spun oficialii Gartner.

Jocurile video raman principala atractie pentru utilizatorul final, iar social networking, aplicatiile utilitare pentru telefon si aplicatii de shopping mobil vor avea succes din ce in ce mai mare pe viitor.

Producatorii software s-au orientat foarte bine, pentru ca pot face bani din aplicatiile gratuite. Vorbim de diverse functii premium din aplicatie, pentru care utilizatorul trebuie sa plateasca.

Aplicatiile gratuite pot include reclame sau te pot trimite spre site-uri de shopping de unde sa cumperi ceea ce iti doresti.

In 2009, valoarea totala a aplicatiilor descarcate pe telefon a fost de 4,2 miliarde de dolari, conform Gartner.

Utilizatorii vor incepe sa se orienteze din start spre aplicatii premium, la care nu vor mai trebui sa plateasca ulterior pentru functiile dorite sau vor scapa astfel de reclame, spun analistii.

Pina in 2013, aplicatiile mobile care promoveaza magazine online vor aduce magazinelor online 25% din vanzarile realizate.

Pe viitor insa, telefonul smartphone va fi utilizat de tot mai multi clienti de telefonei mobila – nivelul de cunostinte al acestora va scadea, iar producatorii de aplicatii nu mai trebuie sa se bazeze pe pasiunea acestora pentru tehnologie, cum a fost cazul cu early-adopters.

Cresterea vanzarilor de smartphone nu inseamna nici ca utilizatorii vor folosi mai intens serviciile de date sau ca vor cheltui mai mult pe aplicatii. Dar per-total industria vanzarilor de solutii suplimentare pentru telefon va creste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google a anunțat integrarea unor noi funcții utile pe aplicația Google Chat. Practic, noua actualizare le va permite utilizatorilor să comunice între Slack și Teams fără să fie nevoiți...
#aplicatii, #telefoane, #mobile, #iphone, #apple , #stiri Apple