Apple a lansat concurentul lui Windows Vista, sistemul de operare Mac OS

Sambata, 27 Octombrie 2007, ora 10:44
1300 citiri
Apple a lansat concurentul lui Windows Vista, sistemul de operare Mac OS

Apple a lansat vineri Leopard, noua versiune a sistemului de operare Mac OS, cu o intarziere de patru luni fata de data initial stabilita, la sase luni dupa lansarea Vista de catre Microsoft si doua luni fata de lansarea versiunii precedente Mac OS X, Tiger, potrivit AFP.

Potrivit Apple, Leopard ofera 300 noi functii precum: Time Machine, care permite salvarea automata a diferitelor versiuni ale unui document, Quicklook, o noua interfata pentru a vizualiza fisierele, Spaces, care permite aranjarea pictogramelor, iChat, o noua interfata de video chat, precum si functii care permit actualizarea paginilor de Internet selectate.

Noul sistem mai ofera noi functii sporite pentru controlul parental si pentru utilizarea browserului de internet Safari.

Prin lansarea acestei noi versiuni, care se doreste mai inovativa decat sistemul Vista oferit de Microsoft, Apple intentioneaza, sa recastige teren pe piata mondiala de PC-uri, dominata in prezent de sistemul de operare Windows al companie Microsoft in proportie de peste 90%.

In trimestrul incheiat la finalul lunii septembrie, Apple a vandut 2,1 milioane de PC-uri, depasind pentru prima data cifra de doua milioane de PC-uri vandute trimestrial.

Apple intentioneaza sa introduca treptat noul sistem de operare Leopard pe toate PC-urile Macintosh. Ceilalti consumatori isi pot achizitiona sistemul Leopard la pretul de 129 de dolari sau 129 de euro, care poate fi instalat pe un PC cu cel putin 512 MB de memorie RAM si un cititor de DVD.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.