Apple a semnat un acord cu cel mai mare operator telecom din lume, dupa 6 ani de negocieri

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 10:42
1672 citiri
Apple a semnat un acord cu cel mai mare operator telecom din lume, dupa 6 ani de negocieri

Apple a semnat un acord cu China Mobile prin care terminalele iPhone vor fi disponibile in reteaua operatorului chinez de telefonie mobile.

China Mobile este cel mai mare operator din lume, care are 763 milioane de clienti. In plus, la inceputul lunii decembrie a primit o licenta 4G, scrie BBC.

Acest acord a fost semnat de Apple pentru a stimula vanzarile din China, cea mai mare piata de smartphone, a anuntat compania americana. Odata cu acest acord, Apple se asteapta sa-si majoreze cota de piata.

"China este o piata foarte importanta pentru Apple. Parteneriatul cu China Mobile de adduce oportunitatea de a aduce iPhone clientilor celui mai mare operator", a spus Tim Cook, CEO Apple.

Terminalele iPhone vor putea fi cumparate din ianuarie

iPhone 5s si 5c vor fi disponibile incepe in magazinele Apple si China Mobile incepand de vineri 17 ianuarie, iar clientii pot face comenzi incepand de miercuri 25 decembrie.

Cele doua companii nu au anuntat preturile sau termenii acordului lor.

China este tara cu cei mai multi utilizatori de smartphone, respective 1,2 miliarde.

Apple este present in China, insa vanzariele sale au scazut dupa ce potentialii clienti au ales modelele mai ieftine ale Samsung si ale companiilor chinezesti.

In incercarea de a face fata concurentei, Apple a lansat versiunea 5C a iPhone, care este mai ieftina.

Conform IDC, Apple are o cota de mai putin de 8% in China, deocamdata, piata Ssamsung are o cota de 18,3%, fiind urmata de companiile Lenovo, cu 12,6%, Coolpad, cu 11%, ZTE, cu 8,8% si Huawei, cu 8,7%.

Apple cauta noi piete dupa cativa ani de crestere spectaculoasa

Apple cauta noi piete dupa cativa ani de crestere spectaculoasa a vanzarilor si profitului, avand in vedere ca cererea pentru smartphone-uri premium se apropie de saturatie in tarile dezvoltate, punand presiune pe marjele companiei americane.

Actiunile Apple au crescut cu doar 3,2% de la inceputul acestui an, fata de un avans de 27% al indicelui Standard & Poor's al bursei de la New York.

China Mobile a anuntat inca din noiembrie 2007 negocieri pentru introducerea iPhone in oferta, insa discutiile nu au dat rezultate pana acum.

Apple a mai reusit doua victorii in acest an. NTT Docomo, cel mai mare operator telecom din Japonia, a incheiat de asemenea un contract de distributie pentru iPhone incepand din luna septembrie. In India, una dintre economiile cu cel mai ridicat potential de crestere, Apple a ajuns la un acord cu Reliance Communications, al treilea operator de pe piata, care a introdus iPhone in oferta in noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#Apple China, #acord Apple , #stiri Apple