Apple ar putea incepe productia urmatoarei versiuni de iPhone in aprilie - iunie

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 10:22
1563 citiri
Apple ar putea incepe productia urmatoarei versiuni de iPhone in aprilie - iunie
Apple a lansat iPhone 5 pe 21 septembrie 2012. Sursa foto: Thetechpanda.com

Apple intentioneaza sa inceapa in trimestrul al doilea productia unei versiuni imbunatatite a iPhone, similara ca forma si marime cu ultimul model, au declarat surse apropiate situatiei pentru Wall Street Journal (WSJ).

Startul productiei in intervalul aprilie-iunie ar face posibila lansrea urmatoarei versiuni iPhone in aceasta vara.

In acelasi timp, Apple continua sa lucreze impreuna cu fabricile partenere din Asia la un iPhone mai ieftin, care ar putea fi introdus pe piata incepand din a doua jumatate a anului, au afirmat sursele WSJ.

Pregatirile pentru lansarea celor doua dispozitive evidentiaza noile presiuni asupra companiei pe piata smartphone. Apple a mentinut mult timp preturi ridicate pentru iPhone, insa cererea pentru produse mai ieftine este in crestere puternica. Intrarea pe piata a mai multor companii si ascensiunea Samsung au transformat smartphone-ul intr-un produs destinat consumului larg, cu presiune pe marje si distributia profitului intre tot mai multe modele.

"Nu exista nicio diferenta importanta intre jucatori in aceata etapa. Solutia ar fi sa schimbi industria cu un design revolutionar. Pana la un astfel de moment, trebuie sa adopti masuri traditionale de business, precum managementul costurilor si sa te misti mai rapid decat rivalii", a declarat Neil Mawston, analist la firma de cercetare Strategy Analytics.

Nu este clar, inca, in ce masura noul iPhone va fi diferit de iPhone 5, lansat in septembrie, noteaza WSJ. Deseori, Apple aduce la noile modele imbunatatiri ale procesorului si ale altor componente, precum camera. De asemenea, compania americana ar urma sa prezinte si noua versiune a sistemului de operare iOS aproximativ la mijlocul acestui an, au declarat sursele citate.

#productie iPhone 5S, #productie iPhone nou, #lansare iPhone 6, #lansare iPhone ieftin, #upgrade iOS , #stiri Apple