Apple capitalizeaza succesul iPhone

Miercuri, 08 August 2007, ora 09:41
1179 citiri
Apple capitalizeaza succesul iPhone

Apple a dezvaluit o serie noua de produse harware si software, sperand in vanzari mai bune in urma succesul cunoscut de telefonul mobil iPhone abia lansat in Statele Unite, scrie presa americana.

Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a dezvaluit o serie de produse noi, intre care trei computere iMac, cu ecrane late, doua dintre ele avand avand diagonala de 20 inci si unul de top care are diagonala de 24 de inci. Realizate din aluminiu si sticla, computerele iMac vin acum cu o tastatura noua, al carui design este imbunatatit. Ca de obicei, computerul este "ascuns" in ecran, iar aranjarea pieselor a fost facuta astfel incat noile iMac sunt mai subtiri decat cele de pina acum.

Modelul de baza este cu ecran de 20 de inci si costa circa 1.199 dolari, iar utilizatorii care doresc mai multa putere vor plati circa 1.499 dolari pentru mai multa memorie sau hard-disc mai spatios. Modelul de varf costa 1.799 dolari, cu aproximativ 200 de dolari mai putin decat modelul de top (tot cu diagonala de 24 de inci) care era disponibil pina acum.

Compania americana a prezentat de asemenea, in cadrul unui eveniment tinut la sediul propriu, o noua versiune a pachetului software pentru multimedia iLife, spun specialistii. Steve Jobs a denumit platforma software "cea mai mare evolutie din istoria iLife". Pachetul se cheama iLife 2008. Steve Jobs a facut o prezentare detaliata a iPhoto, aplicatia pentru management si editare fotografica oferita de Apple.

Cea mai tare functie inclusa in iPhoto este gestionarea pozelor dupa data, fara a mai fi necesara accesarea folderelor cu fotografii. Daca sunt fotografii de la mai multe evenimente intr-o singura zi, ele pot fi separate in "evenimente" diferite. La fel, daca sunt poze din aceeasi tema facute in zile diferite, aplicatia invata sa le "reuneasca" pe cele care au aceeasi tema.

Aplicatia foto functioneaza mai bine pe arhitectura .Mac, iar .Mac Web Gallery poate prelua pozele din iPhoto si le posteaza pe Internet automat pe site-ul utilizatorului. Stie de asemenea sa se sincronizeze cu iPhone pentru ca utilizatorii telefonului mobil sa aiba acces la galerii si poze individuale si sa le poata transfera pe telefon si apoi sa le arate apropiatilor.

Aplicatia Web Gallery incorporeaza de asemenea functia iPhoto 2008 de a putea previziona pozele din album fara sa fie necesara accesarea folderului respectiv, ceea ce usureaza activitatea utilizatorilor.

Steve Jobs a prezentat de asemenea o versiune noua a aplicatiei iMovie, care face parte si ea din iLife. El a declarat ca noul soft va revolutiona modul in care utilizatorii site-urilor YouTube lucreaza cu filmele. Jobs a declarat ca inginerii sai au avut probleme sa realizeze un clip de 5 minute cu vechile aplicatii software Apple iMovie versiunea anterioara sau Final Cut Pro, care este versiunea high-end oferita de Apple pentru editarea video. Procesul de editare dura cel putin 30 de minute pentru un videoclip de 5 minute, a spus el.

Noul iMovie este mai rapid si permite accesarea filmelor cu functia drag-and-drop, doar cu mouse-ul, iar apoi se pot prelucra mai rapid. Aplicatia iMovie stie si ea sa se conecteze la .Mac, astfel ca filmele pot fi incarcate pe iTunes sau YouTube. Aplicatia poate de asemenea sa prelucreze filme in format high-definition.

Bloombiz