Apple, in alerta. Incepe dominatia Android?

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 21:50
1678 citiri
Apple, in alerta. Incepe dominatia Android?

Platforma Android creata de Google a urcat in primul trimestru pe o pozitie dominanta pe piata aplicatiilor informatice destinate aparatelor smartphone, potrivit companiei de cercetare a pietei Canalys citata de Mediafax.

Informatia scoate in evidenta cat de repede a progresat Google, care ofera gratuit soft-ul producatorilor de telefoane, pe piata smartphone. Google si-a majorat astfel avansul fata de Nokia si a depasit si Apple.

Apple si Google au revolutionat piata smartphone in numai cativa ani si au lasat in urma fostul lider Nokia. HTC, Samsung Electronics, Sony Ericsson, Motorola Mobility si LG Electronics au mizat pe Android pentru a-si construi o pozitie puternica pe piata smartphone.

Potrivit Canalys, aceasta piata a inregistrat in primele trei luni o crestere de 83% fata de intervalul similar din 2010, la 101 milioane de telefoane.

Platforma software a Google si-a majorat cota de piata la 35%, de la sub 10% in urma cu un an. Cota soft-ului Symbian produs de Nokia a scazut in schimb de la 45% la 26%. 

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#apple, #google, #android, #smartphone, #sistem de operare , #stiri Apple