Apple iti "fura" portofelul

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 17:05
3188 citiri
Apple iti "fura" portofelul

Dupa ce a lansat cu succes produse precum iPod, iMac, iPhone si, mai recent, tableta iPad, Apple a devenit una dintre cele mai puternice companii tech din lume. 

Platforma iTunes a asigurat suprematia pe piata de muzica online din SUA si un loc confortabil intre primii retaileri de filme online.

Cu ce noutate mai poate veni acum gigantul IT, care sa le depaseasca pe toate celelalte? Este posibil ca in acest moment, Apple sa pregateasca lansarea iBank, potrivit Newsweek.

Apple ar putea folosi tehnologia NFC (near-field communication) care permite utilizatorilor sa plateasca la orice magazin folosind telefonul mobil.

NFC implica instalarea unui microcip in smartphone care primeste si trimite informatii pe distante foarte mici.

In loc sa dai vanzatorului cartea de credit, este de ajuns sa treci telefonul prin fata unui aparat care sa citeasca datele.

Expertii se asteapta ca Apple sa foloseasca tehnologia NFC la urmatoarea generatie de iPhone si iPad.

Ca de obicei, reprezentantii Apple nu au facut nicio declaratie asupra speculatiilor.

Citeste si Sfarsit de era: cardul de credit a expirat

Si totusi, nu e nimic nou in tehnologia NFC. Nokia si alti producatori au scos telefoane dotate cu un astfel de cip, de cativa ani.

In Barcelona, spre exemplu, poti plati un bilet de tramvai, folosind telefonul. Insa pana acum, folosirea cipurilor de transfer pe distante mici a fost extrem de redusa.

Cum ar putea Apple sa faca lucrurile mai interesante

Magazinul iTunes a inregistrat deja datele de pe cardul a peste 160 de milioane de useri. Acestia folosesc iTunes pentru a cumpara muzica, filme, carti si aplicatii.

Pana la achizitiile de bunuri fizice mai este doar un pas. NFC, coroborat cu platforma iTunes, ar putea schimba rapid felul in care ne facem cumparaturile, spun analistii citati de Newsweek.

Apple ar putea crea propriul sistem de procesare a platilor, asa cum este PayPal, si ar putea emite alternative la cardul de credit, sub forma de smartphone-uri sau alte device-uri.

Ca si cipurile NFC, nici modul de functionare al PayPal nu este un concept nou.

Dar aici intervine rolul Apple, care a reusit intotdeauna sa ia idei deja existente si sa le combine, pentru a crea un produs nou, frumos, usor de inteles si de folosit.

iPod-ul nu a fost primul player mp3, asa cum nici iPhone sau iPod nu au fost primele, in categoriile lor de produse.

Chiar daca Apple nu este primul jucator in segmentul platilor prin NFC, ar putea fi primul care sa faca din aceasta tehnologie un adevarat succes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
#apple, #iphone, #ipad, #ibank, #ipod, #tehnologie nfc, #near field communication, #smarpthone, #paypal , #stiri Apple