Apple lanseaza miercuri tableta iPad Mini

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 15:41
1635 citiri
Apple lanseaza miercuri tableta iPad Mini

Apple va organiza miercuri cea mai mare lansare de produs de la debutul tabletei iPad, cu doi ani in urma, pentru a-si consolida pozitia de lider pe piata tabletelor, in fata Amazon si Google.

Mini-iPad, tableta de dimensiuni reduse, pe care toata lumea se asteapta ca Apple s-o lanseze miercuri, potrivit Reuters, va fi raspunsul companiei la Amazon Kindle si Google Nexus 7.

Lansarea produsului va fi realizata in cadrul unui eveniment care va avea loc in Jan Jose, potrivit Reuters.

Analistii Wall-Street au spus, cu mai multe luni in urma, ca Apple intentioneaza sa lanseze o versiune mai ieftina a tabletei iPad, o miscare care-i va afecta profiturile, dar ii va consolida pozitia fata de rivali.

Principala companie rivala este Amazon, care a lansat pe piata o tableta de sapte inci, la pretul de 199 de dolari. Kindle Fire, lansata anul trecut, a fost una dintre tabletele cele mai vandute de sarbatori.

Amazon a vandut peste un milion de dispozitive Kindle intr-o singura saptamana, in luna decembrie, anul trecut.

Retailerul online a lansat deja a doua generatie de tablete Kindle Fire HD pe piata, despre care reprezentantii companiei au afirmat ca este cel mai bine vandut produs de catre Amazon la nivel global.

Tableta Google Nexus 7, construita de producatorul asiatic Asustek, a fost cumparata rapid de catre utilizatori, la scurt timp dupa lansarea din luna iulie stocurile fiind epuizate.

Toate cele trei companii se pregatesc pentru cumparaturile din timpul sarbatorilor de iarna.

Pretul este cheia

Apple are in prezent in oferta tableta iPad de 9,7 inci, incepand de la 499 de dolari. Versiunea anterioara, iPad 2, este disponibila pentru 399 de dolari.

Apple a vandut pana in prezent peste 84 de milioane de tablete iPad, iar dispozitivul a generat 26% dintre veniturile companiei in cel de-al treilea trimestru fiscal. Majoritatea analistilor Wall Street se asteapta ca noua tableta sa aiba dimensiuni intre 7 si 8 inci.

Pretul de pornire pentru noua tableta va fi intre 249 si 299 de dolari, potrivit unui sondaj realizat de catre Baird Equity Research in randul a mii de consumatori.

Un pret mai mic ar afecta profiturile companiei. De altfel, Amazon de-abia isi recupereaza costurile de productie cu Kindle Fire, potrivit estimarilor IHS iSuppli.

Actiunile Apple au crescut cu 4% luni, iar la nivelul intregului an sunt in crestere cu 56%, dar totusi in scadere cu 10% de la recordul pe care l-au inregistrat in data de 21 septembrie, cand ajunsesera la 705 dolari.

#lansare mini iPad, #lansare tableta Apple, #Apple mini iPad , #stiri Apple