Apple mentine misterul. Ce spun angajatii despre cultura interna a companiei

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 16:58
2833 citiri
Apple mentine misterul. Ce spun angajatii despre cultura interna a companiei
Fost angajat Apple: Jobs putea obtine mereu ce-si dorea. Sursa Foto: Reuters/Kimberly White

Apple este o companie atat de "secreta", incat multi incep sa se intrebe ce se intampla, de fapt, in interiorul ei. Apple este o poveste de succes, insa parerea angajatilor este la fel de importanta. Asadar, ce spun ei despre o zi obisnuita de munca?

Dupa ce unii dintre fostii angajati ai Facebook au spus ca nu se vor intoarce la vechiul loc de munca, si angajati ai Apple, anonimi sau nu, au dezvaluit secrete depre cultura interna a companiei, conform celor de la BusinessInsider, care au preluat postarile acestora de pe Quora.

Maxwell, user interface designer: Prima regula la Apple, nu vorbi despre Apple

"Daca as fi fost inca la Apple, nu as fi raspuns la aceasta intrebare, dar nici nu m-as fi simtit neindreptatit din aceasta cauza", a spus Justin Maxwell, user interface designer.

"... Ideea este aceasta: Tu esti parte din ceva mult mai mare. Ideile despre care vorbesti la locul de munca, noua tehnica discutata, este parte din job-ul tau, ceva pentru care esti platit sa faci pentru succesul Apple, nu ceva care trebuie sa postezi pe propriul blog pentru a-ti satisface ego-ul".

Brandon Carson, contractor: In toate companiile trebuie sa se colaboreze

"Doresc si cer o atmosfera colaborativa. (...) Trebuie sa prezentam echipei ce am facut si sa asteptam reactiile.

La inceput, am gasit aceasta un pic deranjant, pentru ca eram obisnuit sa lucrez la propriul proiecet singur, dar la sfarsitul zilei, colaborarea a asigurat un produs mai bun. Si aceasta nu ar fi progresat fara colaborare. Multe companii trebuie sa faca asta".

Chad Mica, fost proiectant Apple: Cand Steve traia, obtinea mereu voia

"Apple este un amestec destul de divizat de birocratie corporativa tipica si politici amestecate cu urgente la nivel de startup, atunci cand ideea vine de la Steve. Daca ai un proiect in care Steve nu este implicat, vor fi luni de intalniri ca lucrurile sa mearga inainte. Daca Steve voia ceva, se facea mai repede decat crezi ca este omeneste posibil. Cel mai bun mod de a ajutor de la un alt departament era sa spui ca asta a spus Steve si, probabil, problema s-ar fi rezolvat in aceeasi"

Anonim: Este groaznic, dar mancarea este buna

"In general vorbind, este presiune mare, iar comunicarea este unidirectionala (ghici care este directia).

... Management paranoic, lipsa de respect, tensiune constanta si multe ore in care se simte ...) ... Cei mai multi dintre oamenii din SDM (supply demand management) simt ca trebuie sa suporte situatia cativa ani dupa ce termina scoala pentru a putea trece pe o pozitie mai buna cu 'Apple' pe CV. (...) Totul, aici, se discuta de sus in jos: orice incercare de eficientizare, impactul schimbarilor, sau chiar discutarea unei modalitati mai bune de a face ceva anume este dezaprobata atunci cand vine din partea partea de jos. Lucreaza mai mult, din greu, nu te plange sau incearca sa rezlovi una dintre multele probleme aparute, nu uita ca exista alti 10 oameni afara care asteapta sa-ti ia locul (managerul tau nu va uita). Lucrezi aici pe propriul tau risc. Pe de alta parte, mancarea este destul de buna si te poti imbraca informal".

Anonim: Totul, dar chiar totul, este decis de echipa de marketing

"Totul, dar chiar totul, este decis de echipa de marketing si de doi ziaristi de pe coasta de est. Am fost socat si consternat de rolul acestor jurnalisti la Apple. Ca inginer, mi sa spus sa urmez cererile facute de Mossberg. Infricosator, ma face sa vreau sa vand tot stocul de 'mere'".

TC Dotson: Apple este o contradictie

Angajatii Apple au pareri diferite despre companie. Sursa Foto:Henry Blodget / Business Insider

"Apple este plin de interes. Pe de o parte, pe toti peretii sunt afisele cu campania 'Think Different' (ati vazut cu totii aceste postere si stiti despre ce este vorba). Pe de alta parte, dintre toate companiile unde am lucrat, Apple are cele mai stricte reguli. Mai presus de toate, lui Apple ii pasa cel mai mult de imaginea de brand".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#companie Apple, #steve jobs, #angajati apple, #cultura corporatista , #stiri Apple