Apple Pay Q&A: Cum poate fi folosit noul sistem de plata

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 08:40
2079 citiri
Apple Pay Q&A: Cum poate fi folosit noul sistem de plata

Sistemul de plati mobile Apple Pay este activ si poate fi folosit prin noul iPhone pentru diferite tranzactii, de la alimente, la imbracaminte si alte bunuri, fara sa fie nevoie de card.

Deocamdata, este bine ca posesorul unui nou iPhone sa nu renunte la portofel. Desi sunt cateva lanturi de magazine care accepta noua modalitate de plata a celor de la Apple, in mai multe magazine, mai ales in cele mici, acest sistem nu este disponibil, scrie Chron.

Ghid pentru utilizarea Apple Pay

Ce terminal este compatibil cu Apple Pay?

Pentru a putea fi utilizat pe deplin Apple Pay, este nevoie de un iPhone 6 sau iPhone 6 Plus cu iOS 8.1 (actualizarea, gratuita, a fost lansata). In cursul acestei saptamani, vor aparea si cateva functii online pentru iPad Air 2 si iPad Mini 3. Terminalele mai vechi nu vor putea fi folosite chiar daca au 8.1.

Este sigur?

Desi masurile de securitate aplicate nu sunt suficiente niciodata, sistemul Apple Pay este mai sigur decat multe metode curente de plata.

Cand incepe sa foloseasca acest sistem, utilizatorul primeste un cod, care inlocuieste numarul cardului. Comerciantii vor primi acest cod in loc de numarul real al cardului. In plus, este creat un cod de verificare pentru fiecare tranzactie. Chiar daca hackerii obtin acest cod, nu pot genera codul de verificare fara a fi in posesia telefonului, astfel ca tranzactiile frauduloase nu pot fi facute.

Apple nu primeste nicio informatie despre tranzactiile utilizatorului, care sunt operate direct de procesatorii de carduri.

Unde poate fi folosit Apple Pay?

Cei mai multi retaileri care accepta platile contactless ar trebui sa accepte si Apple Pay, ca si serviciile Google Wallet, Soft Card si altele ce se bazeaza pe tehnologia near-field communication (NFC). Este posibil ca unele magazine sa fie doate din punct de vedere hardware, dar inca sa nu fi activat sistemul.

Mai multe lanturi de retaileri din State, cum ar fi Macy's, McDonald's, Subway si Whole Foods ar trebui sa accepte deja acest sistem, care va fi disponibil, pana la finele anului, si in alte locuri.

Pe langa acestea, Apple Pay poate fi folosit la diverse plati online, fara a fi nevoie de introducerea numarului cardului sau a altor date ale cumparatorului, in functie de decizia luata de magazine, care trebuie sa afiseze pe site "Apple Pay" sau "Buy with Apple Pay". Si noul iPad va putea fi folosit pentru platile online cu ajutorul aplicatiei, insa nu si in magazine, ca urmare a lipsei chipului NFC.

Poate fi folosit si la micii comercianti?

Este putin probabil ca spalatoriile, micile restaurante si alti mici comercianti sa aiba sistemul pregatit.

Incepand de anul viitor, comerciantii vor fi responsabili cu securitatea tranzactiior si vor trebui sa inlocuiasca echipamentele cu cele securizate cu sistemul EMV, si ar putea opta pentru cele compatibile NFC.

Se taxeaza folosirea sistemului?

Apple nu a detaliat modul in care intentioneaza sa obtina venituri din tranzactiile realizate prin Apple Pay, dar emitatorii de carduri de credit vor fi cei ce vor acoperi taxele.

Care este diferenta dintre acest sistem si altele similare?

Principala diferenta este folosirea amprentei digitale a utilizatorului pentru a autoriza tranzactiile. Pentru plata cu cardul, este necesara tastarea codului PIN. Insa, prin utilizarea sistemului Apple Pay, este indeajuns citirea amprentei digitale cu senzorul ID al telefonului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple pay, #plata iphone , #stiri Apple