Apple pierde un nou prototip iPhone, intr-un bar

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 16:58
1953 citiri
Apple pierde un nou prototip iPhone, intr-un bar

Angajatii Apple au pierdut intr-un bar prototipul celui mai recent iPhone, a carui lansare se estimeaza ca va avea loc in septembrie. Evenimentul pare a fi o reiterare bizara a evenimentului de anul trecut, diferenta fiind pretul cu care ar fi fost vandut acum: 200 de dolari, in comparatie cu cei 5.000 de dolari de anul trecut. 

Telefonul, ratacit intr-un district din San Francisco la sfarsitul lunii iulie, a generat o adevarata lupta pentru cei care se ocupa cu securitatea in Apple pentru a recupera dispozitivul in urmatoarele zile, sustin surse apropiate situatiei, citate de CNET.

Anul trecut prototipul de iPhone 4 a fost cumparat de un blog specializat in gadgeturi cu 5.000 de dolari, bani lichizi.

Telefonul petrecut anul acesta pare sa fi luat o cale mult mai normala: a fost luat de la un restaurant mexican si se pare ca ar fi fost vandut pe Craiglist pentru 200 de dolari. Detaliile despre dispozitiv nu se cunosc inca, precum aspectul telefonului sau ce versiune a sistemului de operare iOS foloseste.

Chiar daca Apple nu si-a anuntat public vreun plan pentru telefoanele care vor fi lansate, rapoartele neoficiale din ultimele saptamani arata ca momentul lansarii pentru iPhone 5 va fi, cel mai probabil, la inceputul lunii octombrie. Au existat si rapoarte care din Taiwan sustin ca lansarea va avea loc in septembrie sau octombrie.

Apple a refuzat sa comenteze, in momentul in care a fost contactat de jurnalisti. Un purtator de cuvant al politiei din San Francisco a declarat ca nimeni din cadrul companiei nu a raportat pierderea autoritatilor. In plus, nici Craiglist nu a raspuns solicitarilor de a comenta informatia.

In urma o luna, la cateva zile dupa ce telefonul a fost pierdut in barul din San Francisco, reprezintatii Apple au contactat politia din San Francisco si au declarat ca dispozitivul este nepretuit si trebuia neaparat sa ajunga in siguranta in mana companiei.

Atunci, Apple a gasit electronic urmele dispozitivului intr-un imobil din cartierul Bernal Heigths.

Cand politia din San Francisco si reprezentantii Apple au vizitat casa cu pricina, au stat de vorba cu un tanar de aproximativ 20 de ani, care a recunoscut ca s-a aflat in localul respectiv in seara in care dispozitivul a disparut.

El sustinea, insa, ca nu stie nimic in legatura cu respectivul telefon si a permis politiei sa perchezitioneze apartamentul. Politia nu a gasit nimic acolo, sustin sursele apropiate situatiei.

Chiar inainte de a pleca din casa angajatii Apple i-au oferit bani, insa acesta a continuat sa nege ca ar sti ceva in legatura cu telefonul.

Intr-un interviu acordat in dupa-amiaza zile de miercuri, Jose Valle, proprietarul barului mexican, a declarat ca nici politia, nici reprezentantii Apple nu l-au contactat pana in acel moment.

Totusi, acesta isi aduce aminte ca a fost contactat de cateva ori de un individ in legatura cu un iPhone pierdut, in urma cu aproximativ o luna. I-a raspuns de fiecare data ca il va suna inapoi, daca va gasi vreodata telefonul.

Valle glumeste cu jurnalistii CNET, spunand ca ar trebui sa prepare bauturi mai putin puternice de acum incolo.

Dupa pierderea penibila din urma cu un an, Apple a inceput sa isi ia masuri de precautie pentru a-si proteja dispozitivele-prototip de la astfel de incidente. iPhone-urile de ultima generatie sunt incuiate in cutii sigilate, astfel incat transportatorii sa poata sa le duca la verificarile de compatibilitate cu reteaua, in laboratoarele companiei, scrie publicatia The Guardian.

Dezvoltatorii Apple au dotat noile modele de iPhone cu un procesor actualizat, exact ca cel utilizat la iPad, si care ar trebui  sa fie utilizat si la urmatoarea generatie de iPhone. Dispozitivul este insa aproape identic cu iPhone 4, pentru ca nimeni n-ar putea sa stie ca nu e un iPhone 4, judecand doar dupa espectul exterior, arata un raport 9to5Mac.com.

Chiar si prototipul de anul trecut avea o carcasa facuta sa arate identic cu iPhone 3G.

Disparitia prototipului de iPhone, care a avut loc anul trecut, se datoreaza neatentiei lui Robert Gray Powell, un inginer Apple in varsta de 28 de ani, care a lasat telefonul intr-o berarie germana din California.

La inceputul lunii august, procurorii din San Mateo County a acuzat doi oameni de infractiune, Brian Hogan si Sage Wallower, pentru vanzarea telefonului catre blogul Gizmodo. Astazi, urmau sa fie dati in judecata.

Procurorii au primit un mandat pentru perchezitia casei Jasen Chen de la Gizmodo, si  au lasat de inteles ca ar putea sa il aduca si pe acesta in tribunal, insa au renuntat la orice tip de acuzatie, ulterior.

Legile vechi din California, care dateaza din 1872, arata ca orice persoana care gaseste un bun pierdut si stie cine ar putea fi posesorul, dar isi insuseste bunul, este vinovat de furt. Mai mult, o alta lege spune ca persoana care primeste constient un bun obtinut ilegal poate ispasi pedeapsa cu inchisoarea, timp de un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, # pierdut iphone, # iphone bar , #stiri Apple