Apple reduce comenzile pentru iPhone 5C

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 14:14
1671 citiri
Apple reduce comenzile pentru iPhone 5C

Grupul informatic american Apple Inc. a informat doua companii care asambleaza telefoanele sale iPhone 5C ca a decis sa-si reduca comenzile pentru acest timp de smartphone ieftin in trimestrul patru al acestui an, ridicand semne de intrebare cu privire la cererea si strategia de pret pentru acest dispozitiv, informeaza Dow Jones Newswires citand surse din interiorul companiei.

Luna trecuta, Apple a inceput sa vanda iPhone 5C pe 11 piete, inclusiv SUA si China, insa pana acum atentia consumatorilor s-a indreptat spre modelul mai scump iPhone 5S. In timp ce cererea pentru modelul mai scump a depasit asteptarile, modelul iPhone 5C (cel mai ieftin model de telefon lansat vreodata de grupul american) nu a reusit sa genereze un interes similar. Apple sustine ca poate livra clientilor un iPhone 5C in termen de 24 de ore in timp ce un iPhone 5S este disponibil doar dupa doua-trei saptamani de la lansarea comenzii.

In consecinta, Apple a cerut companiilor taiwaneze care asambleaza telefoanele sale Pegatron si Hon Hai Precision Industry ca in trimestrul patru comenzile sale pentru iPhone 5C sa fie reduse cu 20% in cazul Pegatron si cu 30% in cazul Hon Hai Precision Industry, au declarat sursele citate de Dow Jones.

Decizia Apple vine intr-un moment de concurenta crescuta pe piata smartphones in conditiile in care rivalii Samsung si HTC lanseaza si ei noi dispozitive. Investitorii au presat Apple sa raspunda concurentei prin oferirea unui smartphone cu pret redus in ideea de a trage un nou segment de cumparatori, in special in China si alte piete emergente. Insa sperantele analistilor ca noul telefon va costa aproximativ 350 de dolari au fost zdrobite atunci cand Apple a anuntat ca iPhone 5C va costa cu 200 de dolari mai mult decat se asteptau analistii.

In ultimele saptamani, mai multi operatori au inceput sa reduca pretul pentru iPhone 5C. De exemplu, la inceputul acestei luni China Telecom Corp. a coborat cu 700 de yuani (115 dolari) pana la 3.788 de yuani pretul pentru un iPhone 5C cu o memorie de 16-gigabyte. Un iPhone 5C nesubventionat costa 4.488 yuani (735 de dolari) fata de 5.288 yuani (866 de dolari) in cazul unui iPhone 5S.

Potrivit firmei de cercetare Gartner, consumatorii chinezi considera ca pretul unui smartphone din segmentul high-end poate cobora pana la 400 de dolari.

"Pretul ridicat al telefoanelor Apple provoaca dificultati companiei in a concura pe cea mai mare piata de telefoane din lume in functie de numarul de abonati", a declarat Marvin Lo, analist la Mizuho Securities.

Luna trecuta Apple a informat ca a vandut noua milioane de exemplare din noile modele iPhone 5s si iPhone 5c, in primele trei zile de la lansarea pe piata a acestor telefoane, dar nu a precizat si cate din telefoanele vandute au fost iPhone 5C.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Apple comenzi iPhone, #productie iPhone, #vanzari iphone , #stiri Apple