Apple, RIM si Microsoft cumpara inventiile Nortel

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 12:52
1459 citiri

Apple, RIM, Microsoft, Ericsson, Sony si EMC Corp au format un consortiu care va cumpara inventiile Nortel, companie aflata in faliment, conform Mediafax.

 

 

Acestea vor plati suma de 4,5 miliarde de dolari pentru portofoliul de brevete al grupului canadian, dupa ce au castigat o licitatie ai carei mari pierzatori sunt Google si Intel.

Pachetul de inventii vandut include peste 6.000 de brevete si cereri de omologare in numeroase zone importante ale industriei comunicatiilor, inclusiv wireless 4G, data networking, tehnologii optice, trafic de voce, internet sau semiconductori.

Cele mai ravnite brevete din portofoliul Nortel sunt cele legate de tehnologii broadband mobile folosite in noile standarde 4G, precum LTE.

Licitatia a atras atentia unor nume mari din industria tehnologiei. Google a deschis in aprilie cu o oferta de 900 milioane de dolari, urmat de Apple si Intel, cele trei companii fiind relativ noi in industria comunicatiilor mobile, un domeniu dominat in ultimii ani de rivalitati aprinse si nenumarate litigii intre competitori.

"Marimea si valoarea in dolari a acestei tranzactii este fara precedent, la fel ca si interesul marilor companii din intreaga lume pentru portofoliu", a declarat directorul de strategie al Nortel, George Riedel, intr-un comunicat.

Felia RIM din tranzactie reprezinta circa 770 milioane de dolari, in timp ce Ericsson investeste 340 milioane de dolari, au anuntat companiile in comunicate separate.

Vanzarea brevetelor trebuie aprobata de autoritatile din Canada si Statele Unite, prima audiere in acest sens fiind programata pentru 11 iulie, noteaza Nortel in omunicat.

Pachetul de inventii este ultimul activ important al Nortel, un fost gigant al tehnologiei care a decazut dupa spargerea balonului speculativ din industria IT. Compania a intrat inf aliment in ianuarie 2009.

Nortel a recuperat de atunci pentru creditori 3,2 miliarde de dolari prin vanzarea diviziilor grupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple, #blackberry, #microsoft, #google, #intel, #licitatie, #nortel, #inventii , #stiri Apple