Apple se pregateste pentru lansarea aplicatiei HealthKit

Miercuri, 13 August 2014, ora 08:40
3466 citiri
Apple se pregateste pentru lansarea aplicatiei HealthKit
Sursa foto: Reuters

Apple a prezentat in fata medicilor din mai multe spitale americane serviciul sau de sanatate "HealthKit", si chiar daca discutiile nu s-au concretizat cu vreun acord, subliniaza intentia companiei de a pune la dispozitie partilor implicate cat mai multe date despre sanatatea utilizatorilor.

In prezent, datele de sanatatea ale cetatenilor sunt colectate prin foarte multe aplicatii sau echipamente medicale, insa nu sunt centralizate. Apple spera ca medicii vor folosi toate aceste date centralizate, pentru o mai buna monitorizare a pacientilor intre controale, astfel incat sa poata lua decizii mai bune in diagnosticare si tratament, conform Reuters.

Apple nu a dezvaluit multe detalii despre HealthKit, care este asteptat sa fie incorporat in noul iPhone 6 care va fi lansat pe 6 septembrie. Insa Apple intentioneaza ca aceasta aplicatie sa impulsioneze domeniul medical mobil, o piata care a atras si rivalii de la Google si Samsung.

Apple a semnat mai multe parteneriate in domeniul sanatatii

Compania a dezvaluit si parteneriatele incheiate cu Nike, Epic si cu clinica Mayo din Minnesota, care are o suita de aplicatii mobile. Mayo pare sa testeaze un serviciu prin care atentioneaza pacientii daca rezultatele obtinute prin diferite aplicatii sau dispozitive sunt anormale, urmate de recomandari de tratament.

Multe sisteme de sanatate, importante, care folosesc software-ul dezvoltat de Epic, vor avea posibilitatea, in curand, sa integreze datele despre sanatate si performantele de fitness ale utilizatorilor intr-un "dosar" personal, numit MyChart, a dezvaluit o persoana implicata in discutii.

Insa unele implementari ale HealthKit pot fi o provocare ca urmare a reglementarilor de securitate a informatiilor de pe Internet, dar si a folosirii de sisteme informatice vechi, a spus Morgan Reed, directorul executiv al ACT, organizatie care reprezinta dezvoltatorii de aplicatii mobile.

"Toti bat la usa ta", a spus acesta. "Insa nu cred ca HealthKit va putea fi folosit in toate sistemele existente acum".

Apple discuta si cu alti dezvoltatori de aplicatii medicale si de fitness, cum ar fi iHealth Lab din Mountain View, California.

Compania a luat toate masurile pentru a se asigura ca utilizatorii sunt constienti de modul in care datele sunt colectate si stocate, a declarat Jim Taschetta, directorul de marketing al iHealth Lab.

De exemplu, o functie optionala va permite pacientilor sa decida vor sa introduca date medicale din aplicatii produse de terte parti in aplicatia celor de la Apple. In caz ca pacientii vor sa stocheze datele sensibile in iCloud, acestea sunt criptate, a precizat un angajat Apple.

#apple HealthKit, #aplicatie sanatat, #apple sanatate , #stiri Apple