"Apple si Google vor castiga razboiul smartphone-urilor"

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 17:50
1834 citiri
"Apple si Google vor castiga razboiul smartphone-urilor"

Cel mai mare trend in domeniul informatic, de la aplombul Internetului in anii 1990, este cresterea smartphone-urilor, mini-calculatoarele mobile care acapareaza piata telefoanelor mobile, scrie Yahoo Finance, citat de Mediafax.

In cazul acestor gadgeturi, telefonul in sine trece pe locul doi, ceea ce conteaza fiind calitatea ecranului si a conexiunii la Internet, precum si numarul de aplicatii pe care telefonul le are.

James Altucher, analist al Formula Capital, spune ca smartphone-urile vor deveni o moda mult mai mare si mai profitabila decat cred majoritatea oamenilor.

Apple si Google vor castiga razboiul smartphone, in timp ce iPhone si Android continua sa castige cota de piata, pentru ca ofera cea mai buna experienta multimedia, multumita unei varietati largi de aplicatii.

"Google va continua sa avanseze in cota de piata pentru ca Android este fabricat de 100 de producatori diferiti", prevede Altucher.

El prezice un viitor stralucit pentru retelele F5 si tehnologia Riverbed, cei mai mari perdanti fiind Research in Motion (RIM) si Nokia, deoarece acestea au ratat tranzitia la smartphone ca platforme de aplicatii.

"Nu cunosc pe nimeni cu un Nokia", spune analistul. Compania inca este o prezenta masiva pe piata globala, insa dominarea ei este in scadere.

In America de Nord, vanzarile Nokia au scazut cu 21% numai in primul semestru din 2010.

Stocul Research in Motion nu va ajunge la zero, spune Altucher, insa cele mai bune zile sunt demult apuse, pentru ca le lipsesc aplicatiile de care consumatorul are nevoie.

Pentru dezvoltatori, Blackberry este pe locul trei in lista prioritatilor.

"Intr-un final nu vor mai fi nimic", spune Altucher.

"Pur si simplu nu ofera functionalitate. Daca vrei aplicatii, vrei Angry Birds, iar RIM pur si simplu nu se poate compara cu Apple si Google".

Pe de alta parte, Apple si Google vor continua sa se dezvolte. 

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#apple, #google, #smartphone , #stiri Apple