Apple si LG sunt vedetele vanzarilor de telefoane mobile

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 20:24
2784 citiri
Apple si LG sunt vedetele vanzarilor de telefoane mobile

Dupa ce analistii si-au exprimat increderea ca vanzarile de computere in 2010 vor fi mai bune decat anul anterior, investitorii din domeniul telefoniei mobile spera ca noul an va aduce o crestere si in domeniul terminalelor, dupa un an destul de slab pentru producatori.

Specialistii spun ca singura veste buna a fost cresterea inregistrata pe segmentul telefoanelor inteligente. Investitorii asteapta acum rezultatele de vanzari pentru trimestrul al patrulea din 2009, perioada de Sarbatori, sperand ca vor vedea semnale pozitive asa cum Intel a dat pentru industria computerelor.

Gigantul american a anuntat ca vanzarile au crescut in trimestrul patru, pe fondul vanzarilor bune de laptopuri si netbook-uri.

Industria telefoanelor mobile a fost afectata in 2009 de criza economica si puterea scazuta de cumparare a consumatorilor, precum si de decizia companiilor de a taia bugetele pentru astfel de achizitii. Totusi terminalele smartphone s-au vandut peste asteptari.

“Credem ca trimestrul patru din 2009 va fi primul de crestere de la inceputul crizei spre finalul lui 2008 si semnalul ar trebui sa fie pozitiv, de depasire a momentului de criza”, spune un analist al companiei americane Strategy Analytics.

Conform rapoartelor de analiza, vanzarile de telefoane mobile ar trebui sa creasca anul acesta cu 9,3 procente comparat cu anul anterior.

Conform predictiilor Nokia, cel mai mare producator de telefoane vede o crestere de 10% a vanzarilor de telefoane in 2010. “Vanzarile au crescut in trimestrul patru, dar ramane o piata extrem de competitiva si se mareste distanta intre castigatori si cei care vor iesi din joc”, a spus un analist CCS Insight.

HTC a fost primul mare producator care a anuntat rezultate pe trimestrul patru, iar cifrele au fost slabe. Competitia si preturile in scadere au facut ca HTC sa raporteze cifre sub asteptarile analistilor.

Sony Ericsson urmeaza sa anunte rezultatele financiare pe 22 ianuarie, iar Apple va face publice cifrele iPhone pe 25 ianuarie. LG prezinta raportul pe trimestrul patru 2009 pe 27 ianuarie, Nokia si Motorola pe 28 ianuarie, iar Samsung tocmai pe 29 ianuarie.

Se pare ca Nokia ramane cel mai afectat jucator de criza actuala si de cresterea competitiei si va raporta vanzari in scadere cu 2&% comparat cu trimestrul patru al 2008.

Sony Ericsson va raporta de asemenea scadere si analistii cred ca firma joint venture merge tot in pierdere. Motorola, care a lansat o linie noua si interesanta de telefoane s-ar putea sa aiba rezultate in crestere.

Apple probabil ca atinge bariera de 9 milioane de telefoane vandute pe trimestrul patru al 2009, iar LG si Samsung vor fi tot pe crestere. In acest moment LG pare sa aibe cea mai puternica crestere a vanzarilor, de aproape 30% comparat cu trimestrul patru 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple, #lg, #nokia, #telefoane mobile , #stiri Apple