Apple, tinta atacurilor informatice?

Luni, 04 Iulie 2011, ora 15:02
1411 citiri
Apple, tinta atacurilor informatice?

Apple ar putea fi victima unui atac informatic, dupa ce un grup de hackeri a postat online un document in care sustin ca au inclus conturile si parolele pentru un server Apple Inc.

Atacul ar putea face parte dintr-un lant prin care hackerii au compromis site-uri web ale guvernelor si companiilor din intreaga lume, potrivit Wall Street Journal.

Documentul postat sambata contine un link catre un presupus server al Apple, alaturi de o lista de 26 de nume administrative de cont si parolele  aferente, fiind facut public in cadrul unei campanii de hacking numita "AntiSec", prescurtarea de la "anti-security".

Hackerii au declarat, intr-un mesaj pe Twitter, ca au accesat sistemele Apple din cauza unui defect de securitate in software-ul folosit de compania Cupertino, un producator de gadgeturi din California, si alte companii.

"Nu va faceti probleme, acum suntem ocupati cu altceva", scriau hackerii pe Twitter.

Purtatorul de cuvant Apple nu a fost disponibil pentru comentarii.

Informatia vine ca cea mai recenta veriga in lantul de doua luni al campaniei de atacuri digitale care au ca tinta corporatii mari precum Sony sau AT&T, dar si agentii guvernamentale precum senatul SUA, CIA sau Departamentul de Securitate Publica din Arizona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #apple atac informatic, #atac informatic, #hacker , #stiri Apple