Apple va lansa CarPlay, sistem care permite controlul automobilului de pe iPhone

Marti, 04 Martie 2014, ora 08:45
1279 citiri
Apple va lansa CarPlay, sistem care permite controlul automobilului de pe iPhone

Apple face urmatorul pas in tehnologia hands-free si va lansa, in aceasta saptamana, la Geneva Motor Show, un sistem de control vocal pentru automobil, integrat in iPhone.

Aplicatia CarPlay va fi prezentata la targul auto unde va fi insatlata pe automobile Ferrari, Mercedes-Benz si Volvo, si va demosntra ca aplicatia permite soferilor sa controloeze automobilul de pe iPhone prin voce sau prin simpla atingere a ecranului, a anuntat Apple, citat de Reuters.

Producatorii de automobile au integrat diferite smartphone-uri prin tehnologia bluetooth, insa Apple si-a propus sa integreze functionalitatile terminalului sau in sistemul audio si in ecranul inclus in bordul automobilelor.

Aplicatia CarPlay permite soferilor sa acceseze lista de contacte de pe iPhone, sa lanseze apeluri, sa raspunda apelurilor pierdute sau sa asculte mesajele vocale primite fara sa ia mana de pe volan.

De asemenea, le permite sa utilizeze harti, sa asculte muzica sau sa acceseze mesaje "cu numai un cuvand sau o atingere", conform Apple. O alta functie le permite automobilistilor sa citeasca mesajele sau sa dicteze un raspuns prin aplicatia Siri dezvoltata de Apple.

Apple a anuntat ca aplicatia CarPlay va fi disponibila pe mai multe marci de automobile, inclusiv pe cele produse de BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, PSA Peugeot Citroen, Subaru, Suzuki si Toyota Motor Corp.

CarPlay este compatibila cu modelele iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#carplay apple, #aplicatie apple, #aplicatie automobile , #stiri Apple