Apple vrea sa vanda 12 milioane de terminale iPhone prin intermediul China Mobile

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 15:29
1308 citiri
Apple vrea sa vanda 12 milioane de terminale iPhone prin intermediul China Mobile
Sursa foto: Reuters

Terminalele iPhone sunt dispoinibile, de vineri, in ofeta China Mobile, dupa ce companiile au semnat, la finele anului trecut, un acord cu operatorul chinez de telefonie mobila, cel mai mare la nivel mondial, cu 763 de milioane de clienti, ceea ce va aduce Apple o oportunitate de crestere a vanzarilor.

Pentru a accentua importanta acestui eveniment, directorul executiv al Apple, Tim Cook, a fost prezent la deschiderea magazinului pilot din districtul financiar al capitalei Chinei, impreuna cu presedintele China Mobile, Xi Guohua, relateaza Reuters.

Piata chineza este dominata de sud-coreenii de la Samsung, care aveau, la finele celui de-al treilea triestru al anului trecut, o cota de 21%, in timp ce Apple avea o cota de numai 6%, conform firmei de cercetare Canalys.

Insa aceasta miscare a celor de la Apple poate fi un cutit cu doua taisuri pentru China Mobile, mai multi analisti prognozand subventii importante din partea operatorului, in incercarea de a atrage noi clienti.

China Mobile estimeaza ca va vinde 12 milioane de iPhone

China Mobile estimeaza ca vanzarile sale de iPhone vor atinge 12 milioane de unitati in anul fiscal 2014, dar subventiile acordate vor ajunge la sapte miliarde de dolari (42,2 miliarde de yuani), in crestere fata de cele de 27 de miliarde de yuania cordate in anul fiscal 2013, aprecia, in decembrie, Cynthia Meng, analist in cadrul companiei Jefferies.

Pentru un model iPhone 5S 16 GB, pretul China Mobile este de 870 de dolari (5.288 yuani), acelasi ca si pe site-ul local al Apple.

China Unicom Hong Kong si China Telecom au redus preturile pentru terminalele iPhone dupa ce a fost anuntat acordul dintre Apple si China Mobile.

Oferta China Mobile vine inainte de Anul Nou chinezesc

Lansarea terminalelor iPhone in oferta China Mobile, precum si ofertele operatorului, au intervenit in perioada de dinainte de Anul Nou chinezesc, perioada in care locuitorii din China isi ofera cadouri, retailul inregistrand o crestere importanta.

Conform China Mobile, au fost comandate dela 1,3 milioane de iPhone, insa cei de la Ruters pun la indoiala aceasta cifra. O alta problema cu care se poate confrunta Apple este aceea ca operatorul de telefonie mobila are deja 45 de milioane de clienti care folosesc terminale iPhone.

Acordul a fost semnat de Apple pentru a stimula vanzarile din China, cea mai mare piata de smartphone, a anuntat compania americana. Odata cu acest acord, Apple se asteapta sa-si majoreze cota de piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#Apple China, #china mobile, #vanzari iphone, #iphone china , #stiri Apple