Bancherii migreaza spre iPhone in dauna BlackBerry

Luni, 17 Mai 2010, ora 12:31
1507 citiri
Bancherii migreaza spre iPhone in dauna BlackBerry

Grupul britanic Standard Chartered inlocuieste smartphone-urile BlackBerry, in prezent platforma preferata de comunicatii mobile a bancii, cu iPhone, decizie care ar putea conduce la trecerea a zeci de mii de clienti de la firma canadiana Research In Motion la Apple, transmite Reuters, informeaza Mediafax.

Bancheri asiatici apropiati Standard Chartered au declarat pentru Reuters ca grupul bancar le ofera angajatilor si colaboratorilor optiunea de a-si inlocui telefoanele BlackBerry cu iPhone-uri, compania continuand sa plateasca facturile lunare pentru servicii mobile in interes de business.

"Este o masura care afecteaza tot grupul, atat bancile wholesale, cat si cele consumer, din intreaga lume", a declarat un purtator de cuvant din Singapore al Standard Chartered, banca din Marea Britanie si axata in principal pe dezvoltarea pe pietele asiatice.

Procesul de migrare a serviciilor mobile de telefonie si email de pe BlackBerry pe iPhone a inceput cu aproximativ o luna in urma, a adaugat reprezentantul bancii, fara a putea insa preciza cati dintre cei 75.000 de angajati ai Standard Chartered care deservesc operatiunile din Asia folosesc in prezent unitati produse de firma canadiana Research In Motion sau cati vor trece la solutia Apple.

Bancherii de la alte mari grupuri financiare de anvergura globala, precum HSBC sau Morgan Stanley, folosesc in prezent in exclusivitate telefoane BlackBerry ca platforma standard de comunicatii mobile, noteaza Reuters.

Analistii considera ca, daca si alte banci vor decide sa treaca la alte smartphone-uri, Research In Motion s-ar putea confrunta cu o lovitura dura.

Insa procesele interne de testare care preceda o astfel de masura dureaza in mod normal mult timp, suficient pentru ca RIM sa reactioneze si sa incerce sa remedieze eventualele nemultumiri ale clientilor sau aspectele care i-ar putea determina sa treaca la alte telefoane.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#blackberry, #iphone, #migrare, #telefoane , #stiri Apple