BlackBerry contraataca: un nou serviciu de muzica, in lupta cu Apple si Google

Duminica, 21 August 2011, ora 09:00
2452 citiri
BlackBerry contraataca: un nou serviciu de muzica, in lupta cu Apple si Google

Research in Motion, producatorul BlackBerry, pregateste pentru inceputul lunii septembrie lansarea propriului serviciu de muzica in SUA. Compania negociaza cu marile case de discuri Universal Music , Sony Music, Warner Music Group si Emi Group. 

In plus, compania intentioneaza sa isi imbunatateasca sistemul BlackBerry Messenger, intr-o incercare de a-l depasi pe rivalul sau, Apple, de a intrece platforma Android de la Google si gigantul specializat in streaming, Spotify, scrie The Daily Mail.

In luna iunie, Apple a lansat iCloud, serviciu de stocare a datelor care sincronizeaza toate dispozitivele Apple ale unui utilizator.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale serviciului este ca permite utilizatorilor sa isi acceseze listele de melodii pe iPod si iPad fara sa fie nevoie sa le incarce in prealabil.

Research in Motion face eforturi pentru a redeveni competitiv pe piata

RIM si-a imbunatatit serviciul de mesagerie BlackBerry, cunoscut drept BBM, odata cu anuntarea propriei platformei de socializare din septembrie 2010, dar si cu lansarea tabletei PlayBook.

Purtatorul de cuvant RIM a refuzat sa comenteze informatiile, insa a declarat ca BBM este una dintre cele mai mari retele sociale mobile din lume.

In SUA, BlackBerry a suferit o cadere drastica pe piata telefoanelor inteligente, chiar daca RIM si-a extins vanzarile in alte parti ale lumii, in mare parte datorita popularitatii BBM.

Matthew Thorton, analist la Avian Securities este sceptic privind potentialul serviciului de streaming de a atrage noi clienti, insa crede ca va reusi sa ii tina interesati pe utilizatorii deja existenti.

“Nu cred ca incercarea de a copia Apple va reusi sa aduca schimbari in situatia lor in viitorul apropiat”, adauga acesta.

Research in Motion tocmai a lansat un sistem de operare actualizat pe trei noi dispozitive cu ecran tactil menite sa “prinda din urma” Android si ceilalti rivali. In plus, compania pregateste pentru inceputul lui 2012 lansarea primului BlackBerry care foloseste software-ul QNX, deja existent pe tableta PlayBook.

PlayBlook vine deja cu o magazine de muzica de la 7digital, compania detinuta partial de HMV.

7 digital are 13 milioane de melodii, iar muzica achizitionata prin PlayBook poate fi transferata si pe alte dispozitive.

Smartphone-urile BlackBerry nu ofera inca o modalitate unica de a cumpara muzica, ci fisierele audio pot fi incarcate pe dispozitive direct dintr-un PC. Utilizatorii BlackBerry mai pot descarca aplicatii audio din magazinul RIM, inclusive Slacker, Rhapsody si Pandora.

BBM, un serviciu popular

45 de milioane de oameni folosesc BBM, serviciu care permite utilizatorilor de BlackBerry sa transfere intre ei mesaje text, imagini si alte fisiere fara sa plateasca pentru asta, iar 70% dintre ei chiar folosesc serviciul de mesagerie zilnic.

Ultima versiune a serviciului le permite dezvoltatorilor independenti sa incorporeze BBM in aplicatiile lor, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot accesa o aplicatie de stiri, sport sau jocuri sis a o impartasasca in acelasi timp cu cei din lista lor de BBM.

BBM este o atractie majora pentru tinerii posesori de telefon BlackBerry, dar si pentru clientii din pietele emergente, datorita costului scazut pentru utilizare si usurinta cu care poate fi accesat.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#apple, #blackberry, #blackberry muzica, #google, #music streaming , #stiri Apple