BlackBerry Playbook, concurentul iPad

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 13:32
1675 citiri
BlackBerry Playbook, concurentul iPad

Research in Motion (RIM), producatorul smartphone-ului BlackBerry, lanseaza primul sau computer tableta, numit BlackBerry Playbook, intrand in competitie directa cu iPad-ul produs de Apple.

Dispozitivul are un ecran de 7 inchi si ruleaza pe baza propriul sistem de operare, BlackBerry Tablet OS, potrivit site-ului RIM.

Astfel, RIM a intrat in competitie directa pe acest segment cu Apple, producatorul iPad-ului.

Spre deosebire de rivalul sau, BlackBerry Playbook poate rula aplicatii in Adobe Flash, precum si Adobe Reader, Adobe Mobile AIR, POSIX, OpenGL si Java.

Potrivit lui Mike Lazaridis, director executiv al RIM, tableta nu va avea nevoie de noi sisteme de securitate, fiind compatibila cu ce exista deja pe piata, si va deveni "standard" pentru utilizarea in companii.

BlackBerry Playbook accepta multitasking, are un procesor dual-core de 1 GHz, 1 GB RAM, suporta video high-definition si este dotat cu Wi-Fi si Bluetooth.

De asemenea, are conectori microHDMI, microUSB, iar, in viitor, RIM va oferi si conexiune 3G si 4G.

In plus, dispozitivul este dotat cu doua camere, una in fata, de 3MP, si una in spate, de 5MP.

Totusi, compania nu a anuntat care este durata de viata a bateriei si nici cat va costa dispozitivul.

BlackBerry Playbook se va lansa in Statele Unite la inceputul anului 2011, iar in restul lumii in al doilea trimestru de anul viitor.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#apple, #blackberry, #ipad , #stiri Apple