Ce aleg miliardarii: Mac vs. PC

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 11:39
3716 citiri
Ce aleg miliardarii: Mac vs. PC

Mac-ul si PC-ul s-au aflat tot timpul intr-un duel, culminand cu faimoasa campania de publicitate "I'm a Mac and I'm a PC". Miliardari celebri, printre care cel mai bogat om din lume, Carlos Slim Helu, fondatorul Facebook, Mark Zuckenberg sau presedintele eBay, Pierre Omidyar au contribuit, prin alegerile lor, la "victoria" companiei Apple. 

Intr-un sondaj realizat printre cei mai bogati oameni din lume, s-a dovedit ca cei mai multi ii sustin pe Steve Jobs si echipa acestuia.

Motivele invocate au fost designul atractiv si usurinta utilizarii produselor Apple. 

"Apple a inteles intotdeauna importanta aspectului si a puterii unui computer", a declarat, pentru Forbes, Pierre Omidyar, fondator si CEO eBay.

Carlos Slim Helu, magnatul mexican din domeniul telecomunicatiilor, care l-a surclasat pe Bill Gates anul acesta devenind cel mai bogat om din lume, a declarat pentru ABC News ca nici macar nu detine un computer, cu atat mai putin sa utilizeze unul.

Si totusi, se pare ca ar avea o slabiciune pentru tehnologia Apple.

Un blog argentinean specializat pe tehnologie scria in 2008 ca in timpul vizitei la presedintele Argentinei, Cristina Fernandez, Slim i-a oferit drept cadou un MacBook Air.

Chiar si cel mai tanar miliardar al lumii, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost surprins in mai multe ocazii lucrand cu un MacBook Pro. 

Multe din aceste imagini au putut fi gasite pe profilul de Facebook al lui Zuckenberg.

Cel mai extravagant mod de a-ti etala bogatia se pare ca este a nu fi nevoit sa utilizezi un computer deloc.

Pentru ca verificarea constanta a e-mailurilor poate deveni plictisitoare, "ultimul lux" a devenit asistentul personal care se ocupa de toate, informeaza Forbes.

Printre miliardarii care au inlocuit calculatorul cu asistentul personal se numara mogulul american Sumner Redstone, CEO Viacom, si Bernard "Bernie" Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Ce tip de calculator folosesc miliardarii lumii

Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume, cu o avere in valoare de 53,5 miliarde de dolari prefera Mac-ul.

Tot din "tabara Mac" face parte si Larry Ellison, fondatorul Oracle, care are in conturi 28 de miliarde de dolari.

Acestora li se alatura alte nume sonore precum Mark Zuckenberg, fondatorul Facebook sau Pierre Omidyar, fondatorul si presedintele eBay.

Bill Gates, cu o avere neta de 53 de miliarde de dolari, este probabil cel mai faimos utilizator de PC din lume.

 

#apple, #bill, #carlos, #gates, #helu, #mac, #pc, #slim, #zuckenberg , #stiri Apple