Cele mai mari esecuri tech din 2010

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 13:15
2426 citiri
Cele mai mari esecuri tech din 2010

Anul 2010 a fost un an bun pentru devoratorii de tehnologie. In ultimele 12 luni, s-au lansat smartphone-uri avansate, e-readere ieftine, iPad-ul celor de la Apple, alaturi de concurentii inevitabili. Dar nu totul a mers ca pe roate. La sfarsit de an, PC World alcatuieste topul celor mari esecuri din tehnologie. 

Google Buzz



Prima incursiune a Google pe taramul retelelor sociale si-a pierdut din avant, atunci cand utilizatorii au inceput sa fie conectati automat cu fosti parteneri sau colegi, din cauza unui algoritm care adauga prieteni, in mod automat.

Utilizatorii au fost deranjati si de faptul ca lista celor mai accesate contacte era facuta publica.

Ping, de la Apple



Google nu a fost singurul gigant care a dat gres, la capitolul "retele sociale", in 2010.

Ping nu a crescut pentru ca nu i s-a permis: Apple a comis eroarea de a-i restrange accesibilitatea numai pentru cei care foloseau iTunes sau o aplicatie pe iPhone sau iPad.

Google Wave



Despre Wave s-a auzit prima oara in 2009, insa a fost pus in functiune abia in luna mai, 2010.

In intervalul de timp scurs, utilizatorii si-au pierdut din curiozitate, iar atunci cand a fost cu adevarat functional, acestia nu au stiut la ce sa-l foloseasca. Google a inchis proiectul trei luni mai tarziu.

Alerta falsa, de la McAfee



Un update al antivirusului dezvoltat de McAfee a dus la "prabusirea" a mii de calculatoare corporate care foloseau sistemul de operare Windows XP.

Problema s-a datorat faptului ca antivirusul cataloga un fisier de sistem ca fiind malitios si il muta in carantina.

HP Slate



Inainte ca Apple sa lanseze iPad, HP se pozitiona ca un principal competitor cu al sau Slate.

Gadgetul urma sa aiba tot ce ii lipsea iPad-ului: camera frontala, conectare USB, posibilitatea de a rula animatii Flash.

In cele din urma, nu a fost atat de apreciat de utilizatori, numai 9000 dintre ei incumetandu-se sa si-l cumpere.

Google Nexus One



Analistii au avut sperante foarte mari atunci cand Nexus One a fost lansat. Modul de vanzare "la liber" ales de Google urma sa reteze dependenta fata de furnizorii de servicii de telefonie mobila.

Numai ca gigantul Google a avut nevoie de acesti provideri, pentru a promova sistemului de operare Android. Cand Sprint si Verizon si-au pierdut interesul pentru Nexus One, "revolutia" a murit.

Antennagate



Toata lumea a asteptat sa puna mana pe iPhone 4. Multi dintre cei care au reusit au fost dezamagiti de pierderea semnalului.

Desi Jobs a venit cu o solutie simpla la aceasta problema, oferind carcase protectoare, antena defecta a fost o palma grea pentru obrazul Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de procesoare, seria M4, destinată să echipeze viitoarele modele de MacBook și computere Mac, conform ultimelor informații. Noile cipuri...
#esecuri, #tehnologie, #google, #apple, #ipad , #stiri Apple