CEO Sony Ericsson: Vom evita "razboiul" brevetelor

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 21:23
1730 citiri
CEO Sony Ericsson: Vom evita "razboiul" brevetelor

Sony Ericsson nu va fi implicat in bataliile legale ale brevetelor care ii acapareaza pe rivalii sai datorita portofoliului consistent de patente si datorita politicii  de licenta incrucisata, explica Bert Nordberg, CEO Sony Ericsson.

Disputele privind brevetele s-au intensificat in ultima vreme, Apple lansand un numar mare de procese rivalului sud-coreean Samsung Electronics, prin care il acuza ca i-ar fi copiat produsele iPhone si iPad, scrie The Wall Street Journal.

Apple are procese in Australia, Germania, Japonia, Franta, Coreea de Sud si a reusit chiar sa interzica temporar comercializarea Galaxy Tab de la Samsung in Uniunea Europeana.

"In acest moment, industria tehnologica se afla in mijlocul celui mai mare 'razboi' al brevetelor pe care l-am vazut vreodata", declara Nordenberg, un adevarat veteran, dupa cei 26 de ani de experienta in domeniu.

Cu toate acestea, Bert Nordberg nu se teme ca ar trebui sa isi apere propriul portofoliu de produse si isi descrie compania drept "una dintre cele mai sigure companii din punctul de vedere al brevetelor".

"In afara de cele 6.000 de brevete proprii, avem licenta pentru a folosi si un portofoliu combinat al celor doi proprietari ai nostri, Sony si Ericsson", adauga CEO-ul companiei.

Mai mult decat atat, el arata o urma de intelegere pentru reactia unor jucatori de pe piata. "Daca ar fi sa investesc miliarde intr-un proiect de dezvoltare, normal ca as fi dezamagit daca cineva care nu a investit niciun ban imi foloseste tehnologia fara sa imi ceara permisiunea", adauga Nordberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple procese, #ceo sony ericsson, #smsung procese, #sony ericsson brevete , #stiri Apple