Cine conduce Silicon Valley? Iata oamenii din umbra

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 16:40
4106 citiri
Cine conduce Silicon Valley? Iata oamenii din umbra

Exista unele nume in Silicon Valley pe care le-a auzit toata lumea. Dar sunt acestia cu adevarat cei care fac regulile in Vale? Vezi oamenii fara de care nu se ia nicio decizie in "raiul tehnologiei".

Toata lumea stie ca Ron Conway este omul pe care nu trebuie sa-l superi in Silicon Valley, ca Marc Andreessen este brokerul cu cele mai multe relatii si ca Y Combinator al lui Paul Graham a schimbat regulile investitiilor.

Dar acestia nu sunt singurii care conduc Valea. Cei mai multi giganti au ramas necunoscuti. Pana acum.

David Lee - mana dreapta a lui Conway

Se stie ca Ron Conway poate ridica sau poate distruge o companie din Silicon Valley. David Lee este managing partner al SV Angel, fondul de investitii al lui Conway, si o persoana la fel de importanta si influenta.

La inceputul anului, SV Angel a schimbat regulile jocului unindu-si puterile cu Yuri Milner pentru a da tuturor companiilor din Y Combinator al lui Paul Graham cate 150.000 de dolari. Lee este managerul fondului nou creat.

Amy Banse - seful unui fond de investitii de 750 milioane dolari

Banse a condus grupul de media al Comcast, participand la achizitii de giganti din comeniul cablului TV, cum ar fi Plaxo sau Fandango.

In noiembrie a fost numita la conducerea unui nou fond de investitii numit Comcast Ventures, care a unuit Peacock Equity al lui NBC Universal cu Comcast Interactive Capital.

Are la dispozitie 750 de milioane de dolari, un birou nou-nout in Mountain View, si un portofoliu impresionant de companii.

John Hennessy - Presedintele Universitatii Stanford

Stanford este centrul materiei cenusii din Silicon Valley.

Aici au fost gandite companii precum Google si Yahoo, asa ca nu este de mirare ca Universitatea este considerata de toata lumea ca fiind una dintre marile forte din Vale.

Hannessy este co-inventatorul arhitecturii RISC a chip-urilor pentru computere, aparuta in 1980. Face parte din bordurile de administratie Google si Cisco.

Hannessy conduce Standford din anul 2000.

Bog Gunderson - "superavocat"

Unii il numesc pe Gunderson "cel mai cunoscut avocat de care nu a auzit nimeni".

Si-a ascutit "coltii" in cateva case de avocatura din Silicon Valley inainte de a-si infiinta propria firma, Gunderson Dettmer, in 1995.

Anul trecut, compania a incheiat 815 tranzactii, mai multe decat oricine din Vale.

De asemenea, a supervizat cateva achizitii mari, cum ar fi cea prin care Google a cumparat compania online de turism ITA, pentru suma de 700 milioane de dolari.

Bill Campbell - presedintele Intuit si consilier al gigantilor

Campbell este CEO al Intuit din 1990. Dar nu este cunoscut pentru aceasta functie ci pentru cea de consilier al celor mai importante companii tehnologice, cum ar fi Apple sau Google.

Este in consiliul de administratie al Apple din 1997. Fostul CEO al Google, Eric Schmidt, spune ca aportul lui Campbell la Google a fost incredibil de valoros.

"Campbell practic a fost arhitectul structurii organizationale a Google".

Scott Stanford - managing director al Goldman Sachs

Goldman pare a ghici toate listarile de succes pe bursa, de la Facebook la Zynga si Groupon. Se spune ca Standford este ghicitorul, de fapt.

Keith Rabois - COO al Square si unul dintre cei mai importanti investitori si consilieri

Rabois are un loc important in PayPal, LinkedIn si Yelp. Este consilier al Google si a investit in cateva startup-uri de succes.

In ultima vreme, a fost sub lumina reflectoarelor datorita noii pozitii la compania de plati Square.

Quincy Smith - bancher de investitii la Code Advisors

Smith este cofondatorul Code Advisors, o firma de investitii care ii are printre clientii pe Spotify si Comcast.

Smith si firma sa au conexiuni incredibil de puternice, Code fiind vazut ca locul in care iti rezolvi problemele inainte de a face un exit.

Acesta a intrat pe piata de capital lucrand pentru firma infiintata de CEO-ul Netscape, Jim Barksdale, si Allen&Company. Compania a asigurat listarea publica a Google.

In 2006, Smith a gestionat achizitia CNET de catre CBS.

Ted Wang - avocat la Fenwick&West

Fenwick&West este una dintre cele mai importante case de avocatura de pe scena startup-urilor din Silicon Valley.

Dintre avocatii de acolo, Ted Wang este cel mai influent.

Printre clientii lui Wang s-au numarat "startup-uri" precum: Facebook, Twitter, Groupon, Square si Path.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#apple, #facebook, #fond investitii, #google, #oameni puternici tehnologie, #ron conway, #silicon valley, #tranzactie tehnologie, #twitter , #stiri Apple