Cum incearca Tim Cook sa faca din Apple o companie "prietenoasa"

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 08:35
1812 citiri
Cum incearca Tim Cook sa faca din Apple o companie "prietenoasa"

Noul CEO Apple, Tim Cook, care l-a inlocuit in functie pe Steve Jobs dupa moartea acestuia, survenita in 2011 in urma unei afectiuni oncologice, se indeparteaza treptat de stilul autoritar de managament al companiei, relateaza The Wall Street Journal.

Anul trecut, in timpul unei reuniuni a Consiliului de administratie al Apple, a fost facuta remarca potrivit careia compania seamana mai degraba cu o organizatie militarizata decat cu o corporatie traditionala. In plus, ceea ce o deosebea de celelalte companii din Silicon Valley, partea sudica a zonei San-Francisco, cu o densitate mare de firme high tech, era ca Apple nu oferea angajatilor sai un pranz gratuit.

Pentru a remedia aceasta situatie, Tim Cook incearca sa faca din Apple o companie mai prietenoasa cu angajatii sai. Astfel, el a instituit un sistem de bonusuri corporative pentru angajati, practica careia se opune categoric Steve Jobs. Acum, noii angajati ai companiei beneficiaza de o reducere la achizitionarea de produse Apple.

In plus, noul sef este mult mai generos in laude la adresa angajatilor companiei, in timp ce Steve Jobs se limita sa le spuna de obicei acestora ca fac cel mai bun lucru in viata lor muncind la Apple. Suplimentar, angajatii Apple se bucura in prezent de o oarecare flexibilitate in alegerea proiectului. O astfel de abordare este utilizata deja de Google, unde angajatii isi pot utiliza pana la 20% din timpul lor de munca unor proiecte alternative.

O alta inovatie a lui Tim Cook este concediul de creatie pe care il pot lua angajatii pentru un proiect sau altul.

#Apple Tim Cook angajati, #stil conducere Tim Cook, #avantaje angajati Apple , #stiri Apple