Cum si-au inceput cariera cei mai mari CEO ai lumii

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 22:11
7116 citiri
Cum si-au inceput cariera cei mai mari CEO ai lumii

La primul loc de munca invatam ce inseamna responsabilitatea, dar si care sunt beneficiile unui job, aflam cum sa ne gestionam banii si cum sa relationam cu alti oameni. Cei mai importanti CEO ai timpurilor noastre nu au avut un inceput usor de cariera: unii au vandut ziare, altii au servit in restaurante sau au pornit ca simpli muncitori intr-o fabrica. 

Steve Jobs, CEO Apple

Steve Jobs a pus bazele Apple la doar 21 de ani, insa acela nu a fost primul contact cu mediul IT.

La 12 ani, Jobs a reusit sa vorbeasca cu Bill Hewlett si sa-l convinga sa-l primeasca intr-un program de stagiatura la HP, potrivit CNN.com.

Michael S. Dell, CEO Dell Inc. ( fondata in 1984)


La 12 ani, Dell spala vase intr-un restaurant chinezesc. Pentru ca era foarte muncitor, a urcat rapid in ierarhia restaurantului.

In scurt timp, a fost recrutat pentru un restaurant mexican.

Donald Trump, CEO The Trump Organization Inc. ( fondata in 1980)

Primul venit constant al lui Trump era generat de vanzarea sticlelor de suc pe care le strangea pe santierul tatalui sau.

Douglas McMillon, CEO Wal-Mart International



McMillon si-a inceput cariera in cadrul companiei pe care acum o conduce, descarcand camioane cu marfa. In prima zi de munca, a reusit sa intre cu masina in automobilul sefului.

Jim Skinner, CEO McDonald's Corp.

Actual sef al CEO si-a inceput cariera intr-una din bucatariile fast-food-ului.

Acum are in conducere 31,000 de locatii si peste 500,000 de angajati, potrivit Forbes.

Oprah Winfrey, CEO Harpo Production (fondata in 1986)



Inainte sa implineasca 16 ani si sa primeasca un job la un post de radio din Tennessee, Oprah a lucrat la un magazin de cartier.

Potrivit acesteia, cel mai greu i-a fost ca nu avea voie sa vorbeasca cu clientii.

Indra Nooyi, CEO PepsiCo Inc.



Inainte sa devina prima femeie care detine sefia PepsiCo., Indra Nooyi a lucrat pe tura de noapte ca receptionera la Yale.

Inainte de asta, a cantat intr-o formatie de rock.

Bill Gates, Ex-CEO Microsoft ( pe care l-a fondat in 1975)



Inainte sa renunte la Harvard pentru a pune bazele Microsoft, Gates a lucrat ca programator la o centrala electrica.

Warren Buffett, CEO Berkshire Hathaway



"Oracolul din Omaha" si-a castigat primii bani, vanzand guma de mestecat, bauturi racoritoare si reviste, din usa in usa.

Apple trebuie să plătească 490 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces în care CEO-ul Tim Cook a fraudat acționarii
Apple trebuie să plătească 490 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces în care CEO-ul Tim Cook a fraudat acționarii
Apple a ajuns la o înţelegere de 490 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces colectiv în care se presupunea că directorul executiv Tim Cook a fraudat acţionarii ascunzând...
Apple avertizează utilizatorii de iPhone despre obiceiul "periculos" de care milioane de oameni nu sunt conștienți: "Nu faceți niciodată asta"
Apple avertizează utilizatorii de iPhone despre obiceiul "periculos" de care milioane de oameni nu sunt conștienți: "Nu faceți niciodată asta"
Un expert în tehnologie a dezvăluit de ce nu ar trebui să vă lăsați niciodată iPhone-ul la încărcat peste noapte și care sunt pericolele explicite ale dormitului cu dispozitivul sub...
#apple, #bill, #cariera, #ceo, #gates, #jobs, #microsoft, #steve , #stiri Apple